potatissallad1

 

Dagens recept idag blir potatissalladen som vi serverade till buffén i helgen. Receptet kommer från början ifrån Håkans syster och jag blev överförtjust när jag åt den där första gången. Det är som synes ingen klassisk krämig potatissallad, men den är otroligt god! Så här kommer receptet – håll till godo! 😉

 

Potatissallad

 

Du behöver:

 

6 hg potatis

250 gram tärnad fetaost

100 gram Kalamataoliver

100 gram soltorkade tomater (marinerade)

2 krossade vitlökar

1 skivad rödlök

Ruccolasallad och rostade pinjekärnor

 

Salladsolja

 

1 dl olivolja + olja från tomater och fetaost

2 msk rödvinsvinäger

1 dl hackad persilja

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

 

Gör så här:

 

Koka potatisen och skär den i mindre bitar. Blanda potatis, fetaost och oliver i en salladsskål eller på ett fat. Strimla de marinerade tomaterna och blanda i även dem. Krossa eller finhacka två små vitlökar och strimla en rödlök och blanda i salladen. Klipp ner ruccolasalladen och rosta pinjekärnorna snabbt i en het panna och häll dem över salladen.

 

Blanda sedan ihop samtliga ingredienser till till salladsoljan. Häll den över salladen och förvara svalt till servering.

 

Lycka till! 😀

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “Dagens recept – Potatissallad”

  1. veronica Says:

    Den var så God så jag sätter den på min önskelista ;-D

  2. Helén Says:

    Detta måste testas, ser verkligen kanon gott ut.

    Kram kram

Posted by Cherlindrea
Dated: 10th augusti 2010
Filled Under: Delikatesser, Lunch, Mat & Bak, Middag