minipajer11

 

Här kommer det utlovade receptet på minipajerna jag gjorde i helgen. Supergoda pajer med varmrökt lax och lite annat. Gillar ni lax så ska ni definitivt testa de här. Dock tyckte jag att det var en liten smula märklig pajdeg, lite för lätt och frasig för min smak. Så nästa gång jag gör dem så väljer jag nog mitt vanliga pajdegsrecept.

Men här kommer i allafall helgens recept.

 

Minipajer med varmrökt lax

6 st.

Du behöver:

 

Pajdeg:

 

3 dl vetemjöl

75 gram rumstempererat smör

50 gram kesella lätt

 

Fyllning:

 

5 hackade scharlottenlökar

smör

250 gram varmrökt lax i bitar

75 gram strimlade sockerärtor

1/2 dl hackad dill

1/2 påse riven ost för gratäng/paj

 

Äggstanning:

 

3 ägg

2 dl lätt créme fraiche

1/2 dl mjölk

1/2 tsk salt

1 krm vitpeppar

 

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i sex minipajformar, ca 12 cm i diameter och ställ dem i kylen ca 30 minuter. Nagga dem med en gaffel och förgrädda pajskalen i ca 10 minuter.

Fräs scharlottenlök i smör i en stekpanna. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalen och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

 

Lycka till! 😀

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 12th augusti 2010
Filled Under: Delikatesser, Lunch, Mat & Bak, Middag