rabarberpaj1

 

Hej hej alla!

 

Jag lovade tidigare idag att jag skulle lägga upp receptet på gårdagens rabarberpaj som jag bakade, och jag får nog skynda mig om jag ska hinna hålla det löftet. 😉

Jag fick ju en bunt rabarber av min vän Veronica igår, men har ni inte tillgång till egna rabarber så finns de att köpa i fruktavdelningarna nu under säsong. Här kommer det enkla receptet som jag använde och jag tyckte det blev supergott! 😀

 

Rabarberpaj

Du behöver:

 

4 st rabarber
Socker
Smuldeg:
150 g margarin
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

 

rabarberpaj2

 

1. Skala rabarberna och skär dem i sockerbitsstora bitar. Själv förvällde jag mina i ca 1/2 minut för att få ner surheten lite.

 

rabarberpaj3

 

2. Blanda ihop övriga ingredienser till en smuldeg. För hand eller i matberedare, men degen ska bara vara smulig, inte bearbetas för mycket.

 

rabarberpaj4

 

3. Smörj en ugnssäker form och bred ut rabarberbitarna i botten. Strö över strösocker efter smak. Fyll sedan på med smuldeg så det täcker rabarberna helt. Ställ in formen i ugnen i 180 grader och grädda pajen i nedre delen i av ugnen ca 30 minuter eller tills smuldegen fått fin färg.

 

rabarberpaj5

 

Servera pajen med hemlagad vaniljsås. Den godaste som jag alltid gör, är Leila’s rårörda vaniljsås som jag tidigare lagt upp receptet på här.

 

Lycka till med eran paj! 😀 Nu ska jag kika på V för Vendetta på tv, så ha en jättefin kväll alla!

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to “Dagens recept – Rabarberpaj”

  1. Elin Says:

    Hej där,

    nej, vi brukar inte gå på den men vi är typ grannar med mc-klubben här i stan, så vi på hela det här nya området går ju typ gratis live-konsert sen när festen drar igång på kvällen/natten. 🙂

Posted by Cherlindrea
Dated: 26th maj 2011
Filled Under: Bakverk & pajer, Mat & Bak