hyacinter1

***

God kväll därute alla!

Då har en dag till gått, med antibiotika för Loxy. Och tidigare idag, ett par timmar efter tredje ”dosen” sedan vi startade, så piggnade han äntligen till. Han är verkligen som ett barn, som när de blir feberfria av medicinen ska börja fara omkring med en gång. 😛 Man får hålla honom lugn så gott det går så att han inte får en höjning av tempen framåt kvällen, men det är i allafall mer än roligt att se honom piggare igen. Idag skällde han när det ringde på dörren för första gången på flera dagar, bara det är ett pigghetstecken. Däremot var han inte helt pigg på att äta än i morse, så jag fick mata honom. 😉

***

lilleman12

***

Det låter kanske som höjden av bortskämdhet men det är helt enkelt enda sättet att få i honom något. I går åt han ingenting på hela dagen och det resulterade i kräkningar i natt – i sängen. Som tur är vaknade jag och kunde begränsa det hela till fotändan, men nu i kväll har han ätit själv och med god aptit (eventuellt beroende på de små iblandade korvbitarna… 😉 ) så nu tror jag han kommer må bättre i natt.

Dagen har annars varit jättemysig, med brorsan här på fika tillsammans med sin goa flicka och besök av ännu en urgo tjej, Myh. Det blev massa kakor – ska lägga upp recepten på allt nybakt så fort jag hinner skriva ner dem – och massa annat gott. Nu har vi precis ätit middag, hjärtat och jag, och flyttat upp till vardagsrummet. Jag har ännu en liten kamp med lilleman kvar idag. Han gillar nämligen inte alls antibiotikan och det tar en bra stund varje morgon och kväll, med maktkamp om vem som ska vinna. Hittills har det varit jag… 😛

***

Så nu ska jag ge honom medicinen och sen ska jag ta en runda i lägenheten och vattna mina blommor innan jag ger upp för idag och kryper ner under min gosiga pläd i soffan. Jag hoppas jag lyckas med mina tre hyacinter som jag planterat i en skål med mossa, pärlor och lite annat. Det är en vit, en rosa och en blå hyacint och jag tror det kommer bli jättefint den dagen de slår ut. 🙂

Ha nu en fortsatt mysig kväll alla och en god natt när det är dags!

På återseende i morgon alla!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 6th december 2012
Filled Under: Allmänt, Loxy