God lördagskväll på er alla! 🙂

Hoppas ni haft en fin första halva av helgen. Själv har jag tyvärr haft en hel del huvudvärk idag, så största delen av dagen har jag faktiskt tillbringat i soffan, trots det vackra vädret. Men mitt på dagen hade jag dock en timmes trevligt besök av en jättego tjej för lite pyssel i nagelrummet, så dagen har varit riktigt bra ändå. 🙂 På nagelbordet, vardagsrumsbordet och på handfatet i badrummet står underbara ljusrosa rosor och gör mig glad bara jag ser dem. <3 Nu har jag under kvällen legat och grejat med appen Ica Handla, som verkligen är en perfekt app för mig som helst storhandlar på Maxi. Jag har skrivit handlingslista och förberett menyn inför midsommar. Vi ska ha knytis som vanligt och precis som förra året blir det både klassiska och lite annorlunda rätter på bordet. Själv ska jag bland annat göra en favorit som passar lika bra på midsommarbordet som till kvällsgott eller som förrätt, nämligen laxstubbar. 😀


Det här är som sagt en gammal favorit och har varit uppe här på bloggen tidigare, men jag lägger upp receptet igen, tillsammans med den andra rätten på bilden – räkbakelserna. Båda två är ett hett tips till midsommarbuffén. 🙂

Recept nr 1. Smörgåsbakelser med räk- och kräftröra

6 personer 25 min
Du behöver:
6 tunnbröd
510 gram räkor i lag, 3 burkar, eller färska räkor
1 burk kräftstjärtar
1 rödlök
2 dl majonäs
2 dl kesella, 10 %
3 msk finhackad dill
1 msk pressad citron
2 msk riven pepparrot
salt, peppar
Garnering:
16 skalade stora räkor
50 gram svart stenbitsrom
dill
citron
Gör så här:
1. Låt räkorna och kräftstjärtarna rinna av och finhacka dem. Skala och finhacka rödlöken.
2. Lägg hacket i en bunke tillsammans med majonäs, kesella, dill, citron-
saft och pepparrot. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg ut tunnbröden två och två på längden. Bred fyllningen ovanpå.
4. Dela tunnbröden på mitten så att du får två långa remsor. Skär bort
de yttersta kanterna. Rulla ihop från kortsidan och ställ på högkant.
Garnera med räkor, stenbitsrom, dillkvist och en citronklyfta.


Recept nr 2. Pannkaksstubbar med lax

Ca 20 bitar
Du behöver:
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 ägg
1/2 tsk salt
smör till stekning
Fyllning:
200 gram kallrökt lax
1 dl cremé fraiche
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill

Gör så här:
1. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken.
Tillsätt ägg, salt och resten av mjölken och vispa
till en slät smet.
2. Stek tunna pannkakor i en stekpanna med smör och
låt svalna. Fyllningen räcker till fyra pannkakor.
3. Fyllning: Lägg ut fyra pannkakor och fördela laxen
på pannkakorna.
4. Rör ihop cremé fraiche, senap och dill och bred lite
av röran över laxen. Rulla ihop och svep in i plastfolie.
Låt stå i frysen i 2 timmar.
5. Skär av ändarna på pannkaksrullarna och skär resten i
bitar. Ställ rullarna på ett fat och garnera med dill.

Nu ska jag avsluta den här dagen och hoppa i säng. I morgon kommer min ena älskade syster hit på lite systerprat. <3 Önskar så att det hade varit båda mina systrar som kommit men eftersom min andra har fått bebis nu så får jag och den yngsta ta oss ut till henne någon gång i stället. I morgon får vi klara oss själva. Sov nu så gott alla och ha en fin söndag i morgon och en fortsatt fin helg! Cherlindrea - från iPaden

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 15th juni 2013
Filled Under: Okategoriserade