Hej hej alla!

Nu är middagen avklarad här hemma, en av mina absoluta favoriträtter, nämligen inkokt lax. 🙂 Jag brukar passa på att göra en hel eller halv laxsida när jag ändå gör det, eftersom det tar lite tid allt som allt, med att skära upp allt som ska i, koka upp lagen, ugnskoka laxen och framför allt låta den kallna i lagen efteråt. Ingenting som är det minsta jobbigt, bara tidskrävande. Så då är det lika bra att göra en ordentlig bit med en gång tycker jag. 🙂

När jag ändå höll på i köket med lite olika saker så bestämde jag mig även för att baka lite. Och eftersom jag är absolut tokig i klassisk nötcréme, ni vet de där små plastförpackningarna i godishyllan som man biter hål i och klämmer ut nötcrémen ur, och dessa numera finns i större askar, så har jag länge haft planer på att få in denna ljuvliga godsak i någon form av bakverk. 😀

Till sist beslutade jag mig för att göra nötcrémebollar, med Nutella, vispgrädde och cocos. För dem som tycker om nötter och nougat och kanske inte är lika förtjusta i kaffesmak så är det här en riktig vinnare! 😀 här kommer receptet för er som vill prova att baka dem själva.

 

Nötcréme och Nutella-bollar


Du behöver:

200 gram rumsvarmt riktigt smör

2 dl strösocker

1.5 dl vispgrädde 40%

2 tsk äkta vaniljsocker

2.5 msk kakao

6 msk O'boy

1 dl Nutella

2 askar nötcréme

1 nypa salt

Ca 20 dl havregryn


Gör så här:

Vispa smör och socker luftigt med elvisp.

Häll i grädden och vispa på hög hastighet ett par minuter, tills du har en krämig och ljus smet.

Tillsätt vaniljsocker, kakao, O'boy och salt.

Vispa ihop till en jämn smet.

Tillsätt nutella och nötcréme och fortsätt vispa tills allt är jämnt blandat.

Tillsätt till sist havregrynen lite i taget tills du fått en fast men kletig smet. Den ska inte vara för kladdig utan du ska kunna rulla bollar av den, men den får heller inte bli för torr.

Rulla till lagom stora bollar och rulla dem sedan i cocosflingor.

Förvara nötbollarna i kylskåp om de ska ätas inom några dagar, annars är det bäst att frysa dem så de håller sig fräscha.

Smaklig spis! 🙂

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 15th augusti 2014
Filled Under: Okategoriserade