Hej där ute i ljuvliga försommarvärmen alla!

Det har verkligen varit en helt underbar vecka, och även om det varit fullt upp med olika saker så har man förstås ändå tagit sig tid att njuta av solen på altanen. 🙂

Härom dagen hade vi ju Chokladbollens dag. Det hade jag faktiskt inte en aning om när jag dagen innan ställde mig och bakade mina specialbollar. Men det passade ju perfekt att dom redan stod färdiga i kylen när jag dagen därpå blev bombad med chokladbollsrecept på facebook och insåg att det var denna underbara kakans dag. 😀

Nu har jag fått önskemål om recept på dessa bollar så i stället för att kopiera det åt höger och vänster, så lägger jag upp det till alla intresserade här. Så håll till godo alla gottegrisar! 😀

 

Chokladbollar med jordgubbsgömma

(Och hemlig ingrediens… 😉 )

Du behöver:

    • 200 g mjukt smör
    • 3 dl socker
    • 8 dl havregryn
    • 4 tsk vaniljsocker
    • 3msk kakao
    • 4 msk oboy
    • 4 msk kallt espressokaffe
    • 2 askar nötcréme
    • Ca 20 st jordgubbar
    • kokosflingor


    Gör så här:


      1. Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Blanda därefter i vaniljsocker, oboy och kakao och tillsätt sist kallt kaffe. Blanda väl. Lägg till sist i nötcremen och blanda igen. Tillsätt lite mer havregryn om smeten blir för lös. Forma chokladbollarna till bollar och platta till dem. Lägg en jordgubbe i mitten och rulla ihop till en boll. Rulla i kokos eller pärlsocker. Förvara chokladbollarna i kyl.


      Den ”hemliga” ingrediensen, nötcrémen, ger dessa bollar en helt fantastisk smak! Men det är inga ”nyttiga” bollar precis. 😉


      Ha en kanondag denna sista varma dag före regnet kommer! 😀


       


Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 13th maj 2016
Filled Under: Okategoriserade