Allmänt

Besök på Borås MiniatyrÅngloksSällskap!

Hej hej i stugorna!

Hoppas ni haft en lika mysig, lugn och skön söndag som vi har haft. ☺️

          I sanningens namn har vi inte gjort så mycket mer idag än att återhämta oss från den här envisa sensommarinfluensan vi har åkt på, surplat hostmedicin och knaprat halstabletter, druckit varmt te och sovit som stenar. Förutom en ljuvlig stund i köket då vi lagade tidernas godaste söndagsmiddag – röding med färskpotatis, grillad färsk sparris och romsås. ?

Nu ligger vi strandade i varsin soffa, hjärtat och jag, och slötittar på Pirates of the Carrebien innan det är dags för sängen. Men först måste jag ju bara lägga upp lite bilder från förra söndagen och vår mysiga lilla familjesammankomst då.?

image

Vi samlades ett gäng för att gå och titta på den omtalade minijärnvägen som skulle ligga i närheten av oss och som vi hört så mycket om. Sagt och gjort, vi knallade i väg och hittade ett supermysigt ställe uppe i skogen där entusiaster driver detta mysiga och välskötta lilla ställe.

I väntan på att alla skulle dyka upp så tog vi en fika med lite korv och bröd, kaffe, kaka och dricka i deras mysiga lilla vagn-cafe med servering i tält.

image

 Därefter var det dags för första turen med det lilla toksöta men vrålstarka tåget. ? Nicole och jag stod kvar och passade hundarna och väntade på nästa tåg för självklart skulle vi också åka..haha!

image

Jag lyckas inte få fotona mindre tyvärr. Ska kolla på detta vid tillfälle och ändra inställningarna.

Alla såg glada ut i allafall!? Om det berodde på syrrans och mina teaterkonster utanför låter jag vara  osagt. ??

image

Så var det klantarnas paradis tur! Man skulle ju tro att det var jag och inte syrran som hade en bebismage att släpa på.  I allafall när man ser min smidiga istigning i den jäääättestora tågvagnen…!?

image

Utefter hela den fina lilla tågbanan fanns en helt underbar liten miniatyrvärld med fina små hus, kyrkor, en borg, en fyr, stationer, älgtorn mm. Det var såå charmigt och välgjort! Nästa gång vi åker dit så ska vi promenera runt också och titta lite närmare på allt. Det fanns dessutom bänkar utplacerade lite här och där så man kunde sitta ner med fika.

image

Det är en jättemysig liten dagsutflykt med familjen för både barn och vuxna som jag varmt rekommenderar. Billig fika i det lilla cafeet och biljetterna till rundturen med tåget kostar bara 15:- för barn och 20:- för vuxna. ☺️

image

Jaha, det var allt för ikväll! ?

Det tar lite tid att skriva inläggen för jag kommer behöva lära mig allt annorlunda som kommer med ett externt tangentbord på en ipad. Jag använder mig även av min nya apple pen mycket och så här i början blir det lite förvirrande. ?

Nåväl, jag lär mig snart!

Sist men inte minst vill jag ge er länken till detta mysiga lilla sällskap, Borås Miniatyrånglokssällskap, så ni kan gå in och kika och se vart de finns, och ni borde absolut ta er en sväng dit och uppleva deras fantastiska miniatyrvärld.

Ni hittar dem på www.bmas.se

Ha nu en fortsatt fin söndagskväll alla och på återseende i morgon! ?

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...