morgonkök1

God morgon denna regniga tisdagsmorgon alla! 🙂

Ja, inte är det speciellt uppiggande att titta ut genom fönstren och mötas av ett grådaskigt, mulet och regnigt Borås när man vaknar, men det är väl smällen vi får ta efter några underbara soldagar. 😛 Vi har verkligen passat på att njuta av värmen under den här tiden, för egen del under vårt nya jätteparasoll dock, eftersom jag inte vågar riskera migrän. Men lika härligt har det varit för det. Jag älskar när det är så varmt att man kan söka sig till skuggan utan att frysa, då är det verkligen sommar! 😀

Men trots värmen så har jag hunnit med att vår- eller kanske snarare sommarstäda här hemma i omgångar. Ett rum i taget, gardinbyte någon dag och så vidare.

***

morgonkök2

***

I köket fick jag äntligen upp mina älsklingsgardiner som jag köpte för många år sedan på Cellbes. 🙂 Saken är den att jag då köpte dem till köksfönstret i vår gamla lägenhet och det var ett sånt där vanligt litet fyrkantigt fönster. Så när vi flyttade till nya bostaden så gav jag bort massor med gardiner som inte längre passade någonstans eftersom det är en helt annan typ av fönster här. Men dessa kunde jag bara inte skiljas ifrån eftersom jag var så förtjust i dem, så av någon anledning fick de ligga kvar i gardinlådan. När jag sedan i vintras skulle plocka upp julgardiner och fick syn på dem insåg jag plötsligt att dessa inte var såna där vanliga korta längder som jag vanligen hade till alla små fönster förr, utan golvlånga. Och att det faktiskt passade till köksfönstret/balkongdörren även här i nya lägenheten!

Så nu har jag väntat sedan i julas på att det ska bli ”sommarmånad” och äntligen motiverat att sätta upp dem! 😀 Och nu sitter de på plats, mina älskade rosa/vitrutiga köksgardiner! Och de är precis som nya, eftersom jag inte hann använda dem mer än några månader innan vi flyttade, och det tog mig drygt fem år att upptäcka att de passade även här. 😛 Så i sommar är det rosa i vårt kök. 🙂 Och vitt förstås, eftersom jag älskar den där lantliga stilen fortfarande, vad folk än säger om att den stilen är ”ute”. 🙂 

***

Men nu ska jag ta tag i mig själv och göra mig i ordning för lite nagelpyssel. Det är i allafall en rolig grej att göra trots det trista vädret. 

Hoppas ni får en fin dag därute även om det är en smula vått… 😉 

På återseende senare, med lite recensioner på olika saker som jag testat under de sista veckorna. 

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 30th maj 2017
Filled Under: Allmänt