God kväll på er alla!

Eller god natt snarare, med tanke på den sena tiden.. 😉

Men jag har lite svårt för att somna ikväll och tänkte passa på att bryta den långa bloggtystnaden jag har haft. Det har varit mycket omkring mig några veckor så jag tog helt enkelt en liten bloggpaus. Egentligen är det väl då, när det händer en massa, som man ska blogga. 🙂 Men jag har haft fullt upp med att orka med allt så det har inte funnits tid eller ork kvar för att skriva om det efteråt också. Men nu kommer jag att göra det, i efterhand så att säga. 🙂

Det kommer komma mycket foton från olika saker, för en av sakerna jag hqr sysselsatt mig med under sommaren är att fota. Jag har nämligen till min stora glädje köpt mig två nya objektiv till min systemkamera. 😀 Först ett Canon EF 100mm 1:2.8 L IS USM MACRO som jag köpte när vi var i Härnösand på vår årliga Norrlandsresa. 🙂 Och därefter när vi kom hem, ett Canon EF 70-200MM 4L USM.

Helst av allt hade jag väl velat haft det zoomobjektivet med bildstabilisering med då hade jag fått hosta upp ca 5000 pix till och det kändes lite magstarkt just nu. 😛 Men jag är superglad för båda dessa och det jag har sedan tidigare, ett EF 24-105mm f/4L IS II USM.

Nu saknar jag bara en vidvinkelzoom som jag suktar efter, sen är jag ganska nöjd med min utrustning. 🙂 Ett Canon EF 16-35mm f/4L IS USM.

Utöver dessa så har jag ett Canon 50mm fast objektiv och ett Tamron 70-300 också, det sistnämnda som har funkat kanon när jag har fotat sport under SM-veckan i sommar. 😀

Jag köpte även ett pol-filter och ett gråfilter innan vi åkte upp till Härnösand eftersom jag vet att jag alltid fotar mycket vid vattnet där. Och det gjorde jag i år också. Så därifrån kommer det komma upp en hel del foton efter hand. 🙂

Idag var jag dock iväg och fotade något helt annat. Tillsammans med min syster Nicole och systerdotter Saphira besökte jag Tropikhuset här i Borås och fotograferade ormar, ödlor, sköldpaddor, krokodiler, spindlar, grodor och annat. Det var riktigt kul och jag fick testa båda mina nya objektiv ordentligt.

De fotona ligger tyvärr kvar på minneskortet fortfarande. Men nu ikväll roade jag mig med en annan sak som jag tänkte göra lite mer i vinter. Jag kommer att fota lite porträtt på lite annorlunda sätt. Så ikväll när mina två syskondöttrar dök upp utanför dörren fick dom komma in och agera fotomodeller en stund. 😀 Dock bara för mobilkameran, för jag ville egentligen bara testa att fota dem i några av mina nya peruker jag införskaffat för just detta projekt.

Tjejerna var jätteduktiga och även om detta bara är ett snabbt hafsjobb så tycker jag att dom är jättefina! 😀

Och med dessa sista bilder så ska jag göra ett nytt försök att sova denna natt. I morgon är en ny dag med nya saker att göra. 🙂

Hoppas ni haft en fin sommar hittills alla, trots det ostadiga och tidvis deprimerande vädret. Nu hoppas vi på en varm och härlig augusti! 😀

Må så gott och på återseende snart igen! 🙂

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 8th augusti 2017
Filled Under: Allmänt