589759AB-686F-44EB-B7B7-AEB4AD6188C7

***

God kväll på er denna kalla januarisöndag!

Då var hela jul- och nyårshelgen över för denna gången. För omväxlings skull fick inte julen stanna kvar till ”påska” i år. Jag, som vanligtvis älskar julmyset och drar ut på bortstädningen in i det längsta, var toktrött på allt redan i mellandagarna den här gången. Men till nyår fick det ändå stanna kvar, för lite mysigt är det allt med den glittrande granen och alla ljusstakar på kvällarna.

Men efter nyårsdagen åkte allt ut, och en ljuvligt färgglad tulpanbukett fick komma in i stället, tillsammans med ett nytt, ljuvligt fruktdoftande Yankee Candle. Ingen juldoft mer. ?

***

Eftersom jag har fått förfrågningar om allt ifrån mitt läkarbesök på nätet till önskemål om julfoton och undran om hur det gick med Loxy på nyårsafton med alla fyrverkerier så ska jag försöka beta igenom allting i tur och ordning. ? Och jag börjar med läkarbesöket.

***

Som jag skrev i förra inlägget så hade jag först kontaktat  Medicoo som genom en text-chatt inte gjorde annat än att tala om att dom inte ville ge mig annat än cortisonkräm som är rena döden för Perioral Dermatit, önskade mig ”lycka till” hos nån annan läkare och tog 250 spänn för det.

Därefter tog jag i stället kontakt med Kry, som kändes bra mycket mer seriöst. Även detta besöket kostade 250:-  Läkaren uppfattade jag dock som en smula snorkig i attityden men det kändes ändå ganska oväsentligt i sammanhanget så länge han visste vad han gjorde. Jag fick förklara i ett videosamtal om mina problem, visa upp utslagen i ansiktet och berätta om hur och när jag fått dem. Och då bröts plötsligt förbindelsen och ända sättet att få kontakt igen var att boka ett nytt möte á 250 kronor.

Jaha, där stod jag alltså när jag skrev förra inlägget.

Jag borde förstås ha berättat om fortsättningen direkt efter men med alla julbestyr och annat så har det bara runnit ut i sanden. Men för dem som varit nyfikna på resultatet så kommer alltså fortsättningen här.

☺️

Eftersom det var helg så mailade jag supporten och hoppades på svar på måndagen. Dessutom skrev jag om händelsen på Kry’s facebooksida. Och jag hann knappt vakna på måndagsmorgonen förrän jag fått respons från Kry, både på fb-sidan och på mail. Jag uppmanades att ringa upp supporten för att få hjälp med mitt ärende där.

En mycket trevlig receptionist tog genast hand om mitt ärende och kunde konstatera att det var ett tekniskt fel som orsakat avbrottet. Jag fick en kod som jag skulle uppge när jag bokade en ny tid så att jag skulle slippa betala för ännu en konsultation och denna gången fick jag kontakt med en mycket trevlig läkare. Hon ville heller inte skriva ut antibiotika i första hand, och egentligen har jag förståelse för det där. Jag är fullt medveten om risken för antibiotikaresistens och jag vill helst inte krascha min mage själv heller.

Jag fick utskriven en kräm som tydligen ofta används just till Perioral dermatit – Finacea 15%, och som jag skulle använda i en vecka. Därefter skulle jag höra av mig igen om den inte hjälpte. På mig blev det sju resor värre! Dessutom gjorde den fasansfullt ont att använda! Som att hälla syra i ett öppet sår typ. ?

Till sist slutade jag med krämen och såg mig om på nätet efter råd från andra med PD. Ett tips var att vissa blivit hjälpta av Dermalogicas Ultra Calming mist och även deras Ultra calming serum och Barrier repair. Jag köpte ett kit med småflaskor för att prova. Och samtidigt kom min syster med sitt bästa tips, hon har ju samma problem som jag med PD, nämligen Ficortril 1%.

***

Nu börjar jag äntligen se resultat! 

De värsta utslagen har lagt sig, även om vissa små delar fortfarande kan blomma upp. Men mest när jag har råkat få vatten på de inflammerade områdena. Och det är fortfarande noll make up som gäller. Så fort jag tagit på lite fuktkräm, fondation eller puder så är det kört. Dagen därpå har det flammat upp igen. Så det är bara dessa produkter och ett evigt tålamod som gäller. 

Men för er som lider av Perioral dermatit..det kan vara värt att prova dessa produkter. Det är inte säkert att det hjälper för alla. Finacea som blev så illa på mig har ju funkat jättebra för andra. 

Finacea är receptbelagd så den får ni be att få av er läkare. Men Ficortril är receptfri och köps på apoteket. Dermalogicas produkter köpte jag på Lyko.se. 

***

Lycka till alla ni stackars medsystrar -och bröder därute. Hoppas ni blir av med eländet snart! 

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 7th januari 2018
Filled Under: Allmänt