F61B0312-B206-4BF4-A657-15087198D022

***

Hej där alla denna söndagseftermiddag! ?

I går kväll blev man ju ordentligt frustrerad när snön började falla på vissa håll. Det är inte något man vill ha nu efter dom här fina vårdagarna. Men å andra sidan är det ju typiskt för årstiden så vi får nog räkna med att se det igen innan värmen är här för att stanna.
***

 AD049A78-8AA7-4BD8-9432-863ED37AE419
***

Igår åkte vi i allafall iväg på en liten roadtrip till Gräfsnäs. Det är ett ställe som har en särskild plats i mitt hjärta, full med fina barndomsminnen från sommarloven då vi hyrde sommarstuga där.

Men först stannade vi och fikade på Brobacka kaffestuga, ett så himla mysigt ställe. Som tur var kunde man ju sitta ute och fika igår och det var inte fullt med folk, annars hade vi nog åkt vidare. Det känns inte vidare ansvarsfullt att sitta och trängas med en massa folk just nu, tvärt emot alla rekommendationer. Men det märks att de flesta försöker hålla avstånd, dock inte alla, så man får ha lite koll på hur folk beter sig.
***

00F1BF50-CF1D-4A1D-998D-B96F7DE845B2

Lotus var förstås med och hade sin egen lilla vattenskål och en tuggis med sig. Och lite ”smågodis” som han fick när vi åt våra köttbullemackor. ?

***

 0F04DFAD-26A3-4B5F-9C7A-EC34F19F3FD4
***

 I slottsparken var det en del folk men alla var samlade i små familjegrupper eller par med långt avstånd från varandra. Vi pratade med ett par som var där och flög sin drönare, en liten smidig och lättflugen sak som jag bara måste kika närmare på. ??

***

F23652A0-2423-4544-99A2-824288FEEB7A
***

 Sen gick vi till det område där vi hyrde vår stuga för många år sedan. Det var en otrolig nostalgi för mig att se det igen. Jag var runt 13 år när jag var där sista gången. Då kallades detta stugområde Chaufförernas semesterhem och pappa hyrde det genom åkeriet där han jobbade då. Stugan vi hyrde varje år vi var där låg i anslutning till den allmänna stugan, jag tror till och med att den hette Allstugan eller något sånt. Där fanns möjlighet till samlingar för filmtittande, midsommarfirande eller annat som alla i området kunde vara med på. Vi bodde på den vänstra gaveln som man ser på översta bilden. Jag har i och för sig för mig att det fanns en öppen altan framtill men det kan vara så att minnet spelar mig ett spratt. På baksidan har dom däremot byggt ut en stor del, den mittersta utbyggnaden fanns inte där på ”min” tid.
***

F59D4A36-D219-4988-B195-5B3F0C38F6AE***

Många stugor var borta från området, men de här tre fanns kvar och dom minns jag väl. I den översta stugan bodde en tjej som hette Linda tillsammans med sin familj, och som jag umgicks med en sommar när vi var där.
I den mittersta stugan bodde hennes bror Mats. Han var 16 år och körde moppe, vilket såklart var suuupercoolt! ? Han extraknäckte dessutom som vaktmästare i stugområdet under sommaren.
I den nedersta stugan bodde en familj som också alltid valde att hyra samma stuga varje år dom kom. Den kallades för spökhuset, för det var allmänt känt att det spökade där. Det sa alla, förutom familjen som bodde där. Dom hade aldrig märkt något. ?

***

 E7F51E17-BD2C-409F-AE6E-41B2A3010747***

 Stigen ner mot sjön och den lilla lummiga skogsvägen bort mot den egna bryggan med roddbåt som hörde till sommarstugeområdet hade jag nog inte hittat tillbaka till dock. Det fanns inte så mycket skog kvar och sjön var kantad med hus i stället. Där hade det hänt en hel del sedan jag var 13 år. Förövrigt verkade hela stugområdet vara under renovering och där fanns också flera husvagnar uppställda. Jag har ingen aning om hur det drivs idag. Men det var väldigt roligt att få se sitt gamla sommarlovsställe igen. ?

***

BACE380E-C564-41B7-8524-45C5E068183C
***

Sedan gick vi tillbaka till Gräfsnäs slottspark igen, genade över spåren där Anten Gräfsnäs gamla ånglok brukar gå. ?

En sak som jag inte minns från barndomen var de gamla husen som var uppställda i slottsparken.
***

7D45B8B8-8FC5-45B1-99DD-16F45E5A728A
***

Dom har kanske stått här jättelänge men jag kan inte minnas att jag har sett dessa här tidigare. Men om man tittar på det gamla vattenhjulet så skulle jag ju ändå ha gissat på att det har funnits där riktigt länge.

***

7CCD8BFC-E640-4C2A-831F-15596C2FF7DF***

Det kan väl vara så att jag helt enkelt inte var så road av gamla hus när jag var 13. ? Då sprang jag hellre runt med kompisarna inne i den gamla ruinen. För på den tiden…(Det låter som jag var 13 på 1800-talet eller nåt..haha)..så fick man faktiskt springa inne i den gamla ruinen. Och på stora gräsmattn framför dansade vi runt midsommarstången dom somrarna. ?

***

82D7932C-A87B-4EBB-AC8C-10C5A9959733
***

 Över huvudtaget är det mycket som är annorlunda där idag men det har ju gått några år. Ruinen står ju kvar i allafall och ångloket går där fortfarande. Det åkte jag en gång när jag gick i lågstadiet, i 2:a klass tror jag det var, och vi var på skolresa under en dag, just hit till Anten Gräfsnäs. ?

***

3886B825-E2EC-4C32-AFAB-246F1114D1C5

***

 Därefter tog vi fina pärlan hemåt igen, efter en härlig lördag. Och jag gjorde i ordning en superlördagsmiddag till maken och mig.
***

AE095B26-ABAF-4837-B7BF-23C7276782BF

***

 Men detta var alltså igår. ? Idag har jag haft en datordag, och suttit och fixat med foton medan Håkan har varit i garaget och fixat med bilen. ? Och Lotus har fixat med sitt, vilket i praktiken innebär söndertuggade krukväxter, gruffande på grannar och allmänt tokbus. ?

Nu är det dags för eftermiddagsprommis.
Ha en fortsatt fin söndagseftermiddag alla och på återseende!
***

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 29th mars 2020
Filled Under: Allmänt