C298C4C4-8CD4-4694-A675-31ED2B767012***

 God morgon pÄ er!
Idag verkar det bli ordentligt blĂ„sigt ute. Lotus var inte speciellt road av att nĂ€stan blĂ„sa bort pĂ„ morgonturen. Det Ă€r inte lĂ€tt att vara liten och lĂ€tt. 😁 Jag misstĂ€nker att mamma fĂ„r stĂ€lla in sin tur med Sammie idag ocksĂ„. Han lĂ€r nog inte heller uppskatta blĂ„sten. Hade det inte varit för att vi undviker att trĂ€ffas nu för att inte riskera smittspridning sĂ„ hade jag gĂ„tt hem till mamma och sĂ„ kunde dom fĂ„ lekt av sig lite. Men oavsett olika personliga Ă„sikter om allt runt coronaviruset sĂ„ anser jag i allafall att det Ă€r vettigt att följa rĂ„den om social distansering sĂ„ mycket man bara kan, och framför allt skydda dom Ă€ldre och personer i riskgrupper om man kĂ€nner sĂ„na. Och utöver det försĂ€kra sig om att man gör det man kan för att förhindra smittspridning. IgĂ„r nĂ€r jag var hos frisören var det tydligt att salong Karma gjorde allt dom kunde för att hĂ„lla kunderna en bit ifrĂ„n varandra, att dom var noga med handtvĂ€tt nĂ€r man kom dit och hade handsprit stĂ„endes pĂ„ toalett och i kassan som man kunde anvĂ€nda bĂ„de före och efter att man rört vi betalmaskiner mm. Det kĂ€ndes tryggt att vara dĂ€r, Ă€ven om man sĂ„klart alltid har smittorisken i baktanken. Dock tar jag inga risker med min mamma för hon tillhör ju i allafall gruppen frĂ„n 70 Ă„r nu och jag tĂ€nker inte riskera att dra hem nĂ„n smitta till henne om jag kan undvika det.
***

Det Ă€r ju en himla svĂ„r balansgĂ„ng det hĂ€r med covid-19. Man uppmanas att stanna hemma för minsta lilla symptom. Och symptomen kan vara mild hosta, lite snuva, kanske lite halsont. Det behöver inte ens vara feber eller vĂ€rre symptom Ă€n sĂ„. Men som jag har pratat med mĂ„nga om nu…lite hosta..? En aning snuvig? AlltsĂ„, det kan jag ha mer eller mindre Ă„ret runt. Jag har ofta huvudvĂ€rk eftersom jag har bĂ„de kronisk sĂ„dan och migrĂ€n och nĂ€r det bara Ă€r huvudvĂ€rk Ă€r det ju helt omöjligt att avgöra om det Ă€r min ”vanliga” huvudvĂ€rk eller symptom pĂ„ covid-19 eller annan influensa. Och som sagt, huvudvĂ€rk har jag var och varannan dag. Jag kan ju inte isolera mig för det, dĂ„ skulle jag ju förmodligen inte kunna lĂ€mna hemmet de nĂ€rmsta Ă„ret.
Det Ă€r sĂ„nt hĂ€r som gör att jag tycker att masstestning borde införas nĂ€r det Ă€r möjligt, helt enkelt dĂ€rför att jag tror att det blir lite som ”vargen kommer…” över det hela annars. Man kĂ€nner av nĂ„t litet sĂ„ kallat symptom, sen kĂ€nner man sig bra igen dagen efter och inser att det förmodligen bara var inbillning. Efter nĂ„gra sĂ„na gĂ„nger sĂ„ kommer man troligtvis inte ens att reagera den dagen det kanske Ă€r pĂ„ riktigt. Att stanna hemma fast man egentligen Ă€r frisk…eller att gĂ„ ut bland folk fast man egentligen Ă€r sjuk.. đŸ€·đŸŒâ€â™€ïž Det Ă€r ju svĂ„righeten för alla (de flesta) som fĂ„r sĂ„ milda symptom att dom faktiskt kan funka som vanligt men Ă€ndĂ„ Ă€r en smittkĂ€lla för andra, mindre starka personer.
Vi fÄr bara hoppas att dom lyckas fÄ fram ett test snart som kan tala om ifall man Àven har haft covid-19 redan, och slipper lyssna efter kroppens signaler hela tiden. I allafall för den hÀr sÀsongen.

***

Men fram tills dess fÄr man bara följa myndigheternas rÄd, hÄlla sig distanserad frÄn andra sÄ gott det gÄr, och hÄlla sig helt undan frÄn dom som riskerar att bli riktigt dÄliga. Det kommer att bli en mÀrklig vÄr och sommar det hÀr, Àr förstÄs redan det, men jag tror vi kommer mÀrka av det Ànnu mera framöver. InstÀllda evenemang, stÀnga verksamheter och butiker, mindre folk överallt. Det Àr tur att det faktiskt finns en hel del att göra utöver det trots allt, bÄde hemma och ute i naturen dÀr man kan hÄlla sig för sig sjÀlv. Men det ska bli intressant att se tillbaka pÄ detta den dagen vi kommer ut pÄ andra sidan coronan och ser vad som har hÀnt med samhÀllet. Intressant men ocksÄ lite otÀckt. Det hÀr Àr verkligen en helt unik hÀndelse.
***

 70881E8F-B6E6-43E5-A65E-8125D702BEC8
***

 Det hÀr var lite av mina tankar runt coronasmittan och dagens situation. Jag försöker att leva sÄ vanligt det gÄr utan att utsÀtta varken mig sjÀlv eller mina nÀrmaste för nÄgra onödiga risker. Jag lider verkligen med alla dom som drabbats av Ängest och panik nu, och jag hoppas att Sverige har valt rÀtt vÀg i kampen mot viruset Àven om jag har mina tvivel i vissa fall. Bara tiden kan utvisa vad som funkat bÀst. 
Nu ska jag i allafall vĂ€cka min morgontrötta vovve och gĂ„ pĂ„ en blĂ„sig liten promenad innan det Ă€r dags för lite annat pyssel hĂ€r hemma. Kanske lite brödbakning idag. â˜ș

Ta hand om er alla nu, hÄll er friska och pÄ Äterseende senare! 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 2nd april 2020
Filled Under: AllmÀnt