82DFD57F-EF00-4B5B-9D7C-A37EAADF29CDHej på er denna regniga måndag!

Det finns inte särskilt mycket roligt att fota ute i det här vädret idag så det får bli lite andra bilder från de härliga vårdagarna vi har haft ett tag nu. Hoppas dom är tillbaka snart. ? Jag hann i allafall ut med kamreran och förevigade de ljuvliga körsbärsblommen nu när dom blommade som mest, innan regnet kom. Men dom kommer upp lite senare.
Förra söndagen var vi hos mamma och satte upp stängsel runt hennes trädgård så nu kan hennes fina Sammie vara ute hela dagarna om han vill. Vilket han hittills har velat, han älskar sin trädgårdstäppa. Och det gör Lotus också, han älskar både trädgården, som är mycket större att springa i än vår egen, och Sammie som är den roligaste lekkamraten han vet. ?

***

B2256EBC-4269-4648-8CD5-4CCB53BB870C ***

Stängselbygget skötte Håkan och William om och mamma bjöd på goda mackor och kaffe. Själv satt jag mest och frös måste jag erkänna. Trots att det var en fin och solig dag så var det kallt i vinden och vi går ju inte in hos mamma nu när vi håller distansen pga covid-19 utan sitter bara utomhus med avstånd till varandra. Hur som helst så var jag inte till mycket hjälp förutom att jag försökte hålla koll på vår galna valp. ?

***

68237BE0-F25B-4EB9-8591-FC747446A2B4
***

Som sagt, att leka med Sammie är bland det roligaste Lotus vet. Och även om det ser ut som att Sammie själv är måttligt road på just dom här bilderna så är han faktiskt lika galen som Lotus. ? Igår när dom sprang runt där så var det mest Sammie som jagade. Det går så himla fort att jag inte ens hinner filma dom, men jag ska ändå göra ett försök nästa gång. ?

***

Men detta var som sagt förra söndagen och det har gått en hel vecka sen dess. Det är lite lugnare livstempo just nu. Det märks tydligt hur coronapandemin påverkar vardagslivet och samhället omkring oss. Jag personligen har inga större problem att hitta på saker att göra hemma, men det känns ju lite annorlunda när man inte är hemma frivilligt utan på grund av myndigheternas rekommendationer. För hur många känner egentligen till att en ”rekommendation” från en myndighet faktiskt är något som ska följas? Jag blev själv ganska häpen när jag läste detta. En myndighetsrekommendation är inte detsamma som t.ex en rekommendation från en vän om att man ska läsa en viss bok och sen kan man själv välja om man ska läsa den där boken eller inte. En rekommendation från en myndighet är något mycket skarpare och ingenting du själv väljer om du ska följa eller inte. Det här hade jag faktiskt ingen aning om måste jag till min skam erkänna. Men å andra sidan har inte en enda människa jag har pratat med känt till det heller så jag är knappast ensam om att inte vetat om det. Detta har tydligen även Folkhälsomyndigheten också insett nu och man får väl bara hoppas att dom förklarar detta lite bättre för folk framöver. För er som vill ha en närmare förklaring på detta så finns det att läsa här.

***

Annars är det väl bara att fortsätta med den här nya – förhoppningsvis tillfälliga – livsstilen, med avstånd, handtvätt, försiktighet och uppmärksamhet på eventuella symptom. Jag hade önskat att alla verkligen följde det här, då hade man sluppit få hostade människor rakt i nacken i kassaköer eller folk som hänger över en i grönsaksdisken när man tvingas gå och handla i butiken eftersom alla plocktider i nätbutikerna är uppbokade en vecka framåt. Hur tänker vissa människor egentligen? Nej förresten, jag vet hur vissa tänker… inte alls har det ju visat sig. Jag måste helt enkelt sluta titta på videoklipp på korkade ungdomar som envisas med att samlas i jättegäng och festa för att dom ”..inte tillhör nån riskgrupp..” eller dumma vuxna som ”…inte tror på att man blir särskilt sjuk..” Högt blodtryck har ju visat sig vara en riskfaktor och mitt blodtryck som vanligtvis är för lågt blir skyhögt varenda gång jag ser några av dessa korkskallar. Ja okej, man ska väl inte kalla folk för såna saker men när världen ser ut som den gör, (och det kan knappast ha undgått någon vid detta laget) så kan man inte låta bli att förundras över att det fortfarande finns människor som envisas med att covid-19 inte är en värre sjukdom än den vanliga säsongsinfluensan. Jisses! ?

***

8632717E-591E-4A0B-BDF4-00AB72031F4C
***

Men nu har jag öst ur mig lite frustration. ? Det måste helt enkelt göras i mellan åt även om jag försöker hålla mig så positiv jag bara kan. Självklart känner man en viss oro för smitta både för egen och näras del och då blir man ju extra frustrerad över ren envis dumhet från vissa. Men nog om det! Nu avslutar jag detta inlägget med en bild på den godaste pizzan jag ätit på mycket länge, nämligen en ”Svensson” från Pizzeria Pyramiden som vi beställde hem igår. Jag kan inte ens minnas när jag åt en hel pizza senast men denna slank ner kan jag lova. ?

Så idag blir det bara nyttiga shaker, lite kvarg+keso+jordgubbar och nån linskaka. Det är inte dumt det heller faktiskt. ? Och det känns hyfsat nödvändigt efter att ha vräkt i sig typ 7865 kcal på en kvart igår. (Okej…lite överdrivet kanske..?)

***

Nu ska jag köra några fotolektioner på Moderskeppet och hoppas på att det blir lite uppehåll i regnet så lilleman behagar gå längre än till närmaste lyktstolpe ute. ?
Ha en fortsatt fin dag alla!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 27th april 2020
Filled Under: Allmänt