4CAA6056-BBF6-4588-9093-1DA3C6F84D59

***

Hej alla denna ljuva sommarsöndag!

Hoppas ni har fĂ„tt vara friska och kunnat njuta av denna underbara helg. 😍

Idag kĂ€nde jag helt enkelt bara för att sitta pĂ„ altanen och göra egentligen ingenting. För min del gör jag massor, men jag kan mycket vĂ€l tĂ€nka mig att det faktiskt ser ut som jag bara sitter och slösurfar. 😁

***

Men vad jag egentligen gör Ă€r sĂ„ mycket mer. Det Ă€r inte alltid man mĂ„ste fara hit och dit för att ha ”gjort” nĂ„got, Ă€ven om jag Ă€lskar utflykter ocksĂ„.
Jag Àlskar helt enkelt Àven stillasittande saker.

NÀr jag var liten kunde jag sitta i timmar och rita och mÄla. Jag lÀste tonvis med böcker och började redan i smÄbarnsÄldern pÄ vissa (vÀl utvalda av mina förÀldrar förstÄs) tonÄrsböcker, och pÄ (lika noga utvalda) vuxenböcker i tonÄren. Jag har helt enkelt lÀst kopiöst mycket böcker av alla de slag. Jag satt och skrev lÄnga berÀttelser, skrev listor pÄ hÀstraser, hÀstnamn, blomnamn och djur. Och jag skrev dikter och poesi.

NÀr jag blev Àldre började jag med pyssel av olika slag. Smyckestillverkning, fimolera, silversmide, broderi, stickning, mÄla pÄ korgar och trÀ, fotografering och fortsatt lÀsning förstÄs.

Och sĂ„ började den digitala tiden! Jag var bland dom första bland kompisarna som skaffade mig en begagnad dator och det var kĂ€rlek vid första ögonkastet. En kĂ€rlek som har bestĂ„tt i alla Ă„r, Ă€ven om sjĂ€lva individen bytts ut nĂ„gra gĂ„nger. 😁

***

Detta Àr alltsÄ vad jag kan sysselsÀtta mig med en hel dag pÄ altanen, fast det egentligen mest ser ut som jag slösurfar.
SjÀlvklart finns den biten med ocksÄ. Men den Àr liten. Jag lÀser tidningar och böcker pÄ ipaden, jag lyssnar pÄ poddar och musik, och jag lÀser nyheter och försöker hÀnga med i det politiska lÀget och det allmÀnna dagslÀget.
Men förutom det sÄ pluggar jag foto- och fotoredigeringskurser pÄ Moderskeppet pÄ ipaden eller datorn. Jag uppdaterar mig med videos pÄ youtube inom nagelvÀrlden, Jag letar upp massor av information om allt möjligt som kan vara intressant och roligt att blogga om. Jag redigerar foton, sorterar foton i tiotusentals och jag publicerar bilder i mina olika kanaler. Vissa för nÀra och vÀnner, vissa för likasinnade inom intresset.
Jag samlar och katalogiserar recept, artiklar, bilder, musik om allt som tĂ€nkas kan. Jag misstĂ€nker att man skulle kunna kalla mig en manisk informationssamlare. 😁 Men det jag samlar ihop anvĂ€nder jag ofta i olika blogginlĂ€gg. Min blogg hĂ€r Ă€r mitt eget lilla uppslagsverk. Allt jag tror att jag kan behöva veta lĂ€r jag in via datorkurser. Som nĂ€r jag köpte en drönare tex. DĂ„ luslĂ€ste jag alla regler runt detta lĂ„ngt innan det blev krav pĂ„ flygintyg pĂ„ drönare. Det finns massor av intressanta saker att lĂ€ra sig dĂ€rute och jag Ă€lskar att göra det digitalt. Skulle jag vĂ€lja yrke idag sĂ„ hade jag definitivt valt att bli it-forensiker. â˜ș Och vid sidan om det fotografin. Efter att den digitala kameran kom förstĂ„s. 😉
***

62315684-ED2E-4248-A6E0-B8741A0D0FDA
***

 Men sĂ„ har jag ju förstĂ„s den hĂ€r lilla fisen ocksĂ„. đŸ„° SĂ„ helt stilla sitter jag ju förstĂ„s inte en hel dag. Men sĂ„na hĂ€r varma dagar blir det promenader tidiga mornar och sena kvĂ€llar i stĂ€llet, nĂ€r det svalnat lite ute, bĂ„de i luften och pĂ„ asfalten. Men i vĂ„r skuggiga trĂ€dgĂ„rdstĂ€ppa blir det förstĂ„s bus under dagen. 
***

Jahapp.. sĂ„ för er som kanske undrat – och Ă€ven för er som aldrig ens funderat över vad jag gör en hel dag pĂ„ en trĂ€dgĂ„rdsstol…nu vet ni. 😁 Jag har inte alltid en slappardag som jag kanske pĂ„stĂ„r, jag jobbar för fullt! 😊

***

Ha en fortsatt hÀrlig kvÀll alla!

Edit: Det enda jag inte kan lista ut Ă€r varför den sista bilden i mina inlĂ€gg alltid trycks ihop. đŸ€·đŸŒâ€â™€ïž HjĂ€lp uppskattas varmt! 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Posted by Cherlindrea
Dated: 14th juni 2020
Filled Under: AllmÀnt