4CAA6056-BBF6-4588-9093-1DA3C6F84D59

***

Hej alla denna ljuva sommarsöndag!

Hoppas ni har fått vara friska och kunnat njuta av denna underbara helg. ?

Idag kände jag helt enkelt bara för att sitta på altanen och göra egentligen ingenting. För min del gör jag massor, men jag kan mycket väl tänka mig att det faktiskt ser ut som jag bara sitter och slösurfar. ?

***

Men vad jag egentligen gör är så mycket mer. Det är inte alltid man måste fara hit och dit för att ha ”gjort” något, även om jag älskar utflykter också.
Jag älskar helt enkelt även stillasittande saker.

När jag var liten kunde jag sitta i timmar och rita och måla. Jag läste tonvis med böcker och började redan i småbarnsåldern på vissa (väl utvalda av mina föräldrar förstås) tonårsböcker, och på (lika noga utvalda) vuxenböcker i tonåren. Jag har helt enkelt läst kopiöst mycket böcker av alla de slag. Jag satt och skrev långa berättelser, skrev listor på hästraser, hästnamn, blomnamn och djur. Och jag skrev dikter och poesi.

När jag blev äldre började jag med pyssel av olika slag. Smyckestillverkning, fimolera, silversmide, broderi, stickning, måla på korgar och trä, fotografering och fortsatt läsning förstås.

Och så började den digitala tiden! Jag var bland dom första bland kompisarna som skaffade mig en begagnad dator och det var kärlek vid första ögonkastet. En kärlek som har bestått i alla år, även om själva individen bytts ut några gånger. ?

***

Detta är alltså vad jag kan sysselsätta mig med en hel dag på altanen, fast det egentligen mest ser ut som jag slösurfar.
Självklart finns den biten med också. Men den är liten. Jag läser tidningar och böcker på ipaden, jag lyssnar på poddar och musik, och jag läser nyheter och försöker hänga med i det politiska läget och det allmänna dagsläget.
Men förutom det så pluggar jag foto- och fotoredigeringskurser på Moderskeppet på ipaden eller datorn. Jag uppdaterar mig med videos på youtube inom nagelvärlden, Jag letar upp massor av information om allt möjligt som kan vara intressant och roligt att blogga om. Jag redigerar foton, sorterar foton i tiotusentals och jag publicerar bilder i mina olika kanaler. Vissa för nära och vänner, vissa för likasinnade inom intresset.
Jag samlar och katalogiserar recept, artiklar, bilder, musik om allt som tänkas kan. Jag misstänker att man skulle kunna kalla mig en manisk informationssamlare. ? Men det jag samlar ihop använder jag ofta i olika blogginlägg. Min blogg här är mitt eget lilla uppslagsverk. Allt jag tror att jag kan behöva veta lär jag in via datorkurser. Som när jag köpte en drönare tex. Då lusläste jag alla regler runt detta långt innan det blev krav på flygintyg på drönare. Det finns massor av intressanta saker att lära sig därute och jag älskar att göra det digitalt. Skulle jag välja yrke idag så hade jag definitivt valt att bli it-forensiker. ☺️ Och vid sidan om det fotografin. Efter att den digitala kameran kom förstås. ?
***

62315684-ED2E-4248-A6E0-B8741A0D0FDA
***

 Men så har jag ju förstås den här lilla fisen också. ? Så helt stilla sitter jag ju förstås inte en hel dag. Men såna här varma dagar blir det promenader tidiga mornar och sena kvällar i stället, när det svalnat lite ute, både i luften och på asfalten. Men i vår skuggiga trädgårdstäppa blir det förstås bus under dagen. 
***

Jahapp.. så för er som kanske undrat – och även för er som aldrig ens funderat över vad jag gör en hel dag på en trädgårdsstol…nu vet ni. ? Jag har inte alltid en slappardag som jag kanske påstår, jag jobbar för fullt! ?

***

Ha en fortsatt härlig kväll alla!

Edit: Det enda jag inte kan lista ut är varför den sista bilden i mina inlägg alltid trycks ihop. ??‍♀️ Hjälp uppskattas varmt! 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 14th juni 2020
Filled Under: Allmänt