AA94D8A5-B4F7-48CE-85CF-6D1CC9239F3B

***

 Hej på er!
Då var midsommar över för det här året. Och det var verkligen ingen typisk svensk midsommar precis! Eller så var det just det det var, så som man drömmer om att det ska vara varje år i allafall. ? Soligt och varmt, möjlighet att sitta ute och äta, kunna ha klänning på sig. Allt utan att drunkna i regnskurar. ?
Vi hade bestämt oss för att äta lunch tillsammans ute hos brorsan några stycken i familjen. Men eftersom det fanns en viss risk för både skurar och solgass så bestämde vi oss för att köpa ett partytält och sätta upp på den inte helt färdigbyggda altanen.
***

FAC8FE03-B306-4B89-B605-32411A407C95

***

 Så efter lite pussel fick karlarna ihop tältet och efter ytterligare lite huvudbry lyckades vi även förhindra att tältet gav sig iväg över ängarna genom att förankra det lite här och var. Det blåste ordentligt i byarna och utan förankringslinor hade det definitivt inte länge varit i vår ägo. ?

Det var på håret det fick plats på altanen men det var en helt perfekt investering. Nu kan vi använda det både hos brorsan och när vi äter tillsammans i mammas trädgård. Så åt vi en helt underbar midsommarlunch med allt som hör till och jag kunde till min glädje konstatera att min jordgubbstårta var supergod. ?

***

568D0381-2680-4A50-8B38-285C45EDF9C6

***

 Jag får nämligen panik varenda gång jag ska ha vaniljkräm i tårtor, för hur jag än bär mig åt så har jag ännu inte lyckats koka en egen vaniljkräm utan att bränna vid den eller att den misslyckas på ett eller annat sätt. Och färdig marsankräm tycker jag aldrig ger den rätta smaken till tårtor. Men så bestämde jag mig för att göra en chansing och se om det funkade att fylla tårtan med den kallrörda vaniljsåsen jag brukar göra till pajer, men försöka göra den lite tjockare. Och det gick alldeles utmärkt. Råkräm fick jag dessutom lära mig att det kallas. ? Så nu kan jag släppa den där känslan av frustration över hemmagjord vaniljkräm härdanefter. ?

***

512E2088-06BE-4FFA-B82E-1FF795FD7D87

***

Men nu är midsommar alltså över och därmed det vackra sommarvädret. I allafall några dagar. Här vräker regnet ner och jag har haft åskhuvudvärk i två dagar nu. På altanen står känsliga blommor ihoppackade under parasollet och man går omkring inomhus och vet inte riktigt vad man ska ta sig till eller ta vägen. Det är inte klokt så fort man vänjer sig vid att vara ute hela dagarna. När vi tog en promenad med Lotus i eftermiddags så var luftfuktigheten så hög att det kändes som att andas under vatten. Ja, typ i allafall. ?

Men att naturen behövde det här regnet var det ju ingen tvekan om så det är bara att hålla tummarna för att solen kommer tillbaka snart som det sägs. ☀️
Nu ska vi kika på nån Netflix-serie och sen får man väl anse att den här helgen är tillända.

Ha en fin kväll alla och en fin start på veckan!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 21st juni 2020
Filled Under: Allmänt