talgoxar1

Förra hösten byggde Håkan och jag ett fågelhus tillsammans (eller rättare sagt – Håkan byggde och jag målade..smiley) som vi satte ut på balkongen. Det tog ganska lång tid innan småfåglarna hittade hit, men jag har nämnt vid några tillfällen att dom har flugit omkring här på balkongen och tagit sig några smakprov från matbordet.

Fågelhuset för dem som inte har sett det.

talgoxar2

Nu i höst har dom verkligen hittat hit. Här är fullt med talgoxar varje dag, och jag ägnar en stor del av dagen åt att vänja dem vid att jag finns i närheten. Både i balkongdörren och ibland ute på balkongen, så att jag till slut ska kunna ta lite fina foton på dem. I början var de så skygga att dom flög iväg så fort jag rörde mig inne i lägenheten, men nu kommer dom till och med in på balkongen och äter när jag sitter där ute. Det kan svirra på bra runt huvudet på mig ibland, men ett helt gäng småfåglar som flyger omkring inne på balkongen. smiley

talgoxar3

Jag har flera gånger stått i balkongdörren och tittat på dem när dom sitter och äter vid fågelhuset eller klättrar omkring på våra hängamplar ute på balkongväggen, och tänkt att ”om jag bara hade haft kameran nu…” Men än så länge är dom för skygga för den tror jag. Speciellt systemkameran har för mycket oväsen för sig, och skulle skrämma iväg dem. Men jag tror nog att det kommer att funka till sist. Om inte annat så kan man ju kika på den här bilden om man skulle tvivla… smiley

talgoxar4

Foto: Leif Larsson – Gävleborgs Läns Ornitologiska förening.

Nu ska jag ta mig en kopp eftermiddagskaffe och sätta mig på balkongen med mina små talgoxar en stund. Nån dag kanske dom äter ur handen på mig, vem vet? smiley Men helst av allt vill jag bara att dom ska stanna kvar därute när jag kommer med kameran, så att jag kan få några vackra fågelfoton. smiley

talgoxar5

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 14th januari 2009
Filled Under: Fåglar