rose2

Det tar inte lång tid att komma över besvikelsen över en missad mc-tur när det är ett sådant ljuvligt vårväder ute. 😀 Idag verkar det bli en helt fantastisk dag. Det är 13+ i skuggan och jag kan bara tänka mig hur det kommer att bli på vår balkong om ca en timme när solen når dit.

 

Varenda gång solen och värmen kommer så blir jag sugen på rosévin. 😛 Jag dricker ytterst sällan alkohol – det är nästan så jag skulle kunna räknas som absolutist – på grund av ep’n och migränen. Men det betyder ju inte att jag inte tycker om det, och just rosévin tycker jag hör sommaren till. Tunga rödviner är totalt uteslutet för min del – migrän på flaska helt enkelt. Men ett svalt vitt vin är också helt okej.

Nu är det dock rosé jag är sugen på och jag är ute efter tips på ett riktigt gott vin. Är det någon av er som kan ge mig några förslag på umgänges- eller sällskapsviner som ni tycker om? Jag tänkte att jag skulle prova Chill Out Shiraz Rosé först och se hur rosévinet är, jag har aldrig provat det. Men efter vad jag har hört så ska det vara en riktig höjdare. Ett annat rosévin som jag är nyfiken på är det nya Casas Patronales Rosé Cabernet Sauvignon Merlot som kom ut nu i april. Jag tycker det låter friskt och fräscht med sin smak av bland annat smultron och hallon. Också ett vin som står på önskelistan. 🙂

 

rose1

 

Men som sagt, har du någon favorit bland rosévinerna?

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Responses to “Vilket rosévin?”

 1. Ida Says:

  Vi har oxå ett helt underbart väder här oxå..
  Jag dricker nästan aldrig roseviner. håller mig till ett enkelt gott vitt vin =)
  Danne är ute med sin Mc idag svårt att hålla honom där ifrån hehe 😛
  Kram min vän

 2. Monica Hansen Says:

  Den där rosa pantern ser ju kul ut!

  Min favorit är den med en glasflaska som ser ut sm en fisk:)

 3. Lori Says:

  Men du är en PÄRLA!! Satt du och gjorde allt det där bara för att hjälpa mig? KRAM!!! Jag ska bara få fram kvällsmaten här så återkommer jag. Vi kanske hinner ses en dag på msn och prata om bloggar. Jag tänkte om du vill så kan du få mitt lösenord på blogg.se för att se hur min kompis fick in allt på min blogg. På så sätt kanske du ser hur du ska göra för din systers blogg.

  Rosé är inte mitt område så hittar du en bra hojta till! Jag är rödfrälst och dricker nästan bara det.
  Trevlig vår kväll(för visst är det vår nu??)
  KRAM KRAM KRAM

 4. Cherlindrea Says:

  Ida: Jag har faktiskt alltid bara druckit vitt vin också, rött har jag aldrig tyckt om. Men så upptäckte jag att vissa roséviner faktiskt var riktigt goda – lite mellanting typ. 🙂 Men jag är fortfarande otroligt kräsen och väldigt okunnig när det gäller dem. Vita viner är lite mer min grej egentligen. Det är därför jag behöver lite råd. *skratt* Man borde kunna få köpa provflaskor. Hehe!

  Jaså, din var också ute med mc’n igår? 😀 Ja, det var nog de flesta som har en kan jag tro, ett sånt otroligt väder som det var.
  Hoppas du hade en jättefin dag du också!
  Massa kramar!

 5. Cherlindrea Says:

  Monica: Haha, ja jag tyckte också det såg lite kul ut. Men jag har inte hittat nåt ställe där man kan beställa det här i Sverige. Skulle gärna vilja testa det, men då gäller det att hitta någon vinsajt som levererar hit först. 🙂

  Har du testat ”fisk”vinet alltså?? Det är ju det nya för april som jag är nyfiken på, eller ja – nytt på box alltså. Jag visste inte ens att det fanns på flaska. 😀 Då måste jag prova en sån först.

  Kramiz!

 6. Cherlindrea Says:

  Lori: Japp! 😀 Jag hade ju redan ett google-konto utan att tänka på det..haha! Så det var ju bara att starta en blogg och börja experimentera. *skratt* Jag såg inte din kommentar här förrän typ halv ett i natt, lite sent för blogg-grafik kanske. 😉 Men självklart kan vi ta en date på msn nån dag och fixa till det där. 😀

  Massa gokramizar!

Posted by Cherlindrea
Dated: 4th april 2009
Filled Under: Mat & Bak, Smoothies & drycker