broderi1

Då var jag klar med mitt första lilla syprojekt och jag blev faktiskt riktigt nöjd med det. 😀

Broderade påspåsar! 😛

 

Jag vet inte hur länge jag har stört mig på alla plastpåsar som tar upp plats och ligger huller om buller under köksbänken, och när senaste numret av Leilas tidning kom, så fanns där lite pysseltips för regniga dagar, bland annat en sån här påse för plastpåsarna. Där tipsades man visserligen om att man kunde använda gamla dukar eller handdukar från loppisar och liknande och sy av, men jag har drivor av tygstuvar här hemma, så jag valde att sy i stället. Och även broderat lite blommor på för att få dem lite mer personliga. 🙂

 

broderi2

 

Påsarna är superenkla att göra. Som sagt så går det lika bra att använda en färdig handduk eller liknande, eller som jag gjort då – en stuvbit. Man syr ihop tyget till en tub och så syr man en kanal längst ner som man trär ett resår igenom för ett lagom stort hål att dra plastpåsarna igenom. Ovansidan av tuben lämnas öppen där man fyller på påsarna, och eftersom jag använde mig av en stuvbit utan färdiga utsmyckningar, så kantade jag med ett spetsband däruppe. Sist syr man fast ett litet band längst bak i kanten att hänga upp påsen med.

 

broderi3

 

De här söta påsarna kan man ju ha hängande framme utan att dom skrymmer, och själv har jag gjort två stycken – en för vita och en för svarta påsar. Nu ska jag äntligen få röja upp under diskbänken och få välbehövlig plats för annat där under. 😀

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Responses to “Pysseltips: Påspåsar! :-)”

 1. Danielle Says:

  tackar tackar 😀
  Nej, Erik Hedin gjorde hattarna, han som målar hundporträt.
  Det var jätte kul att få följa med och visa hans skapelser.

  xoxo

 2. Cherlindrea Says:

  Danielle: Åh, vad det han som gjorde dem! 😀 Det förstår jag att det var jättekul att vara med på! Han är verkligen superduktig! Jag skulle verkligen vilja ha ett porträtt av Loxy från honom. Någon gång i framtiden ska jag allt kosta på mig att beställa ett, det har jag lovat mig själv. 🙂

  Kramizar!

 3. Monica Hansen Says:

  Jättefint!

 4. Cherlindrea Says:

  Monica: Tack vännen! 😀

 5. Elin Says:

  oj,en sån där söt sak skulle man verkligen behöva till dem fula ica-plastpåsarna! 😀

  ja,min sambo sa samma sak om kurserna..”behöver du verkligen gå fler kurser”. =) Men man lär sig något nytt varje gång och så får man träffa massa trevliga människor och snacka hund..jättekul helt enkelt! =) *hihi*

  Själv så var jag och köpte fler scrappingsaker idag..usch vilken dyr hobby min familj har lurat på mig 😛

  Hoppas du får en underbar helg!
  Må gott

 6. Nicole Says:

  åh vad fin den blev:) dina hemgjorda grejer ser verkligen proffisionella ut och köpta. Jättefint:)

  Puss

 7. Lori Says:

  God kväll vännen! Jätte fin påshållare du har gjort! Jag har haft något själv en gång i tiden som var hur gullig som helst som en väns mamma sydde till alla: Baggy Pants! Allts ett par gamla jeans som hon sydde om med söta detaljer på och man stoppade påsar (bags) i och denna grejen hängde på väggen.
  Hoppas du annars har det bra! Här är det blommor, målning och möbeloljning varvat med vart annat! jag är helt färdig och ska gå lägga mig nu! Jag precis som du skrev, sitter knappt här just nu! Saknar dock lugna stunder där jag orkar och hinner med. När allt börjar lugna sig ute och blir lite halvklar då kan man dra med sig datorn ut och båda röka, dricka kaffe och blogga haha!

  Aprapå Foderbilen, det fungerade perfekt! Allt kom 2 dagar efter jag beställde och enda kravet för gratis frakt var att man kom up i en viss summa pengar, jag tror det var runt tusen kronor men det kan man läsa på deras hemsida. Vad jag kunde se hade dom alla storlekar på foderpåsar och det var inga problem att beställa ”lagom” storlek. Bäst var att få allt direkt till min dörr utan att behöva kånka på det själv.

  Önskar dig en super trevlig helg och mycket sol UTAN jäkla blåsten! Imorgon är det en inoff utställning för oss! Många härliga soliga kramar!

Posted by Cherlindrea
Dated: 15th maj 2009
Filled Under: Pyssel & handarbete, Sömnad