Allmänt

Fredag och systerbesök idag! :-)

loxymorgonfix1

 

God morgon på er alla!

 

Då var det äntligen fredag igen! 😀 Eller äntligen förresten…som jag skrev i natt så tycker jag att den här veckan har gått sjukt fort. Men så har jag haft en massa att göra hela tiden också, det är väl förmodligen orsaken.

 

Idag åker några av våra kompisar till Kanarieöarna på en veckas semester och jag är såå avundsjuk! 😛 Inte missunsam förstås, men åhh vad jag skulle vilja åka iväg en sväng själv nu. Komma iväg från det här tråkiga vädret och bara njuta av sol och värme, god mat och avkoppling. Men ha nu en helt underbar vecka alla fyra. 😀 Och glöm inte kameran! 😉

 

emmasaphira11

 

Själv får vi besök av de här två sötnötterna idag igen. 😀 Fast dom kommer inte hit upp till oss, utan ska hem till mamma dit jag också tänkte sticka ner en sväng under dagen. Av någon märklig anledning törs Nicole inte ta sin lilla dotter hit hem till oss just nu, eftersom hon tydligen är inne i en ”pilleperiod”. *skratt* (när hon skrev det till mig så läste jag pillerperiod och tänkte ”..vad f*n..??” Haha!
Men det handlar alltså inte om några piller utan om vår mindre barnsäkrade lägenhet och en klåfingrig Saphira. *s* Så jag tror jag kikar ner till mamsen och möter dem där i stället ja. 😉

 

 

grafik_1058904w

 

Vad tycker ni förresten om dagens nyhet om influensan på aftonbladet.se idag?

Dom tror att minst 80 000 svenskar är smittade vid det här laget och då har ändå inte kulmen nåtts än, viken beräknas komma någon gång runt jul. Bara 1 miljon av de beställda 18 miljoner vaccindoserna har kommit och det är tydligen en kamp med klockan för att hinna vaccinera så många som möjligt.

Men samtidigt har ju undersökningar visat att en väldigt stor procent inte tänker vaccinera sig, så då borde ju tidspressen minska en aning tycker man. Några enstaka hade väl inte gjort varesig till eller från, men vi pratar ju om upp emot 40-50 %, nästan hälften av svenskarna. Å andra sidan – det är vad som har sagts i senaste undersökningen. Många verkar ändra sig fram och tillbaka hela tiden, och jag kan tänka mig att vissa går och vaccinerar sig ändå, oavsett vad dom har svarat i någon enkät.

 

Hur ska ni göra? Har ni planer på att vaccinera er? Och hur känner ni inför svininfluensan? (eller Nya influensan)

Själv tillhör jag ju högriskgruppen, men faktum är att jag inte tänker vaccinera mig ändå. Jag vet inte vad som är sant eller falsk av all skrämselpropaganda som har gått ut, både vad det gäller vaccinets farlighet och influensans allvarlighet. Men jag har alltid haft den åsikten att ”..i varje saga finns det ett uns sanning…”, så jag tror inte att allt som sagts om vaccinet bara är påhitt. Överdrivet kanske, men det tror jag även pratet om influensan är. Massor av människor har ju haft den utan att känna sig mer sjuka än i en vanlig vinterinfluensa, och de som har blivit allvarligt sjuka har som sagt redan en allvarlig sjukdom i grunden.

Jag är absolut ingen motståndare till vaccinet, var och en gör som dom själva vill, och i vissa fall är det säkert vettigare att ta den. Men själv känner jag en större oro vid att ta in något okänt och inte fullkomligt testat i min kropp, än att eventuellt bli sjuk i influensan. Och mitt beslut grundar sig faktiskt inte i min sprutskräck som många kanske kan tro. 😉 Jag har nämligen fått information om att det finns kapslar att ta in, för dem som inte klarar av sprutan, även om det inte är något dom gärna gör.

 

Hur som helst – ingen vaccinering för mig alltså. Men i stället så försöker jag vara så försiktig jag kan för att inte utsätta mig för smitta i onödan. Vi får väl se hur det här utvecklar sig under vintern, och om det blir en sån stor spridning som dom är rädda för.

 

cutecolorsdollbut1b1

 

Nehepp, nu ska jag sätta igång här så jag får lite gjort innan systra mi dyker upp här i området. 😉

Hoppas ni får en riktigt fin fredag och på återseende lite senare.

Må så gott alla!

 

rosabandet-resize13

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

 1. säger:

  go morron… nej, de där med vaccin vette sjutton. Alla i min närhet som tagit de har blivit jättesjuka. hög feber å ont i kroppen. De e ju kvicksilver i vaccinet, så de e jag oxå lite osäker emot. De går ju aldrig ur kroppen!

  Så jag kommer nog vänta. Försöka hålla mig frisk endå.

  kram å ha en fin dag

 2. Maria S säger:

  Tar det inte heller fast jag tillhör högriskgrupp, läser just nu att man i schweiz stoppar vaccinet till barn å gravida nu…
  http://www.expressen.se/halsa/1.1762083/schweiz-stoppar-vaccin-till-barn

  vaccinet ÄR inte tillräckligt testat, så är det, det är ingen lögn å jag skulle överväga att ta det om det var lika hög dödlighet som vid säsongsflunsan, DEN har jag haft flera ggr å varit in på akuten för.

  Tamilflu får man försöka få ut vid ev smitta av svinisen..

  kram!

 3. Jag vill inte heller ha vaccin men börjar bli varm och febrig och trött fast det kan ju vara fibron också.. suck!

  Hoppas vi klarar oss bra ändå, ha en go helg!

Kommentarer är stängda.