Allmänt

Nu kan jag sova lugnt!

loxy16

 

Då var det dags för mig att krypa i säng. Jag skulle tro att även min kära sambo kommer att följa mitt exempel, även om han fastnat i Top Gear just nu. 😛 Men han har haft det ganska besvärligt med värk i knät i dag så jag kan tänka mig att han är rätt så trött nu.
Själv är jag helt slut! Jag har suttit hela kvällen och väntat på nyheter från sjukhuset, mamma har ringt mig och frågat om jag hört nåt, jag själv har ringt brorsan och min andra syster för att höra om dom visste något. Men nej, ingen hade fått någon ny information.

Men för bara några minuter sedan ringde mamma igen. Brorsan som varit och passat lilltjejen hade ringt henne berättat att min syster och svåger äntligen kommit hem från sjukhuset. Det var tydligen flera olika orsaker som gjort att han reagerade så häftigt på vaccinet. Jag har inte pratat med dem själv ikväll, så jag vet inte hur han mår nu. Men att han har fått åka hem tyder ju ändå på något klart positivt. Jag får förhoppningsvis höra mer i morgon.

 

Men nu kan vi slappna av lite i allafall, och det innebär sova för min del. Jag är som sagt helt toktrött efter en kväll med oro och undran.

 

louist

 

Vi har suttit här och slötittat på tv och hamnade bland annat framför Lous Therox dokumentär där han var med ute i vilthäng som sätts upp för att folk ska kunna komma dit och jaga. Djur av olika slag föds upp enbart för att bli jakttroféer, så fort dom är stora nog sälj de till de här jakthägnen för att jagas av galna troféjägare som ryser av glädje över att få ge sig ut och döda djur.

Ja, det är ord från de deltagande i dokumentären, och inte någon ironi från min sida.

Djuren var inget annat än något att tjäna pengar på för ena parten, och något att få skjuta ihjäl och stoltsera med för den andra.

Jag är ledsen om jag trampar någon jägare på tårna nu, men jag har inget som helst till övers för de som lustjagar, och som många gånger dessutom kommer med en massa korkade försvar som att stammen måste tunnas ut osv. Och då väljer dom att skjuta till exempel råbocken med de allra största hornen – den som dom absolut inte ska ta bort ifrån flocken. Men den andra bocken hade väl inte lika fräcka horn att sätta på väggen…?!

Skitsnack kallar jag sånt!

Hur som helst – det är min åsikt. Men det finns mycket mer att se i den här dokumentären, så missade du den så försök att pricka in reprisen. Jag skulle tro att vissa delar där väcker tankar till  och med hos den mest jaktglada här i Sverige.

 

Nehepp! Nu ska jag lugna ner mig lite så jag inte får huvudvärk igen. 😉

Sov så gott nu alla och på återseende i morgon bitti igen!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. Så skönt att allt gått bra, det är många som reagerar på vaccinet. Otäckt tycker jag.

Kommentarer är stängda.