Mat & Bak

Macaronbak idag! :-D

macarons6

 

Hej på er alla!

 

Ja, jag skulle ju ta det lugnt idag… 😉

Och det hade jag säkert gjort också om saker och ting hade gått som jag tänkt mig. Men jag gav mig på något idag som jag borde ha begripit inte skulle ge mig någon vidare lugn. Jag har bakat Macarons! 😀 (Nej, inte makaroner! *s*)

Nej, inte dessa på bilden. Jag kommer förmodligen inte visa några bilder på mina egna Macarons förän om nåt år eller så…haha! Dom blev fullkomligt katastrofala! *Skratt* Det är nog utan jämförelse de svåraste bakverk jag nånsin gett mig på. Det är inte första gången jag gör såna, men det gick inte bra sist heller. Ja, smaken är det inget fel på, dom är supergoda! Men dom är så långt ifrån Macarons utseendemässigt som dom bara kan. *s*

 

macarons4

 

Men jag har gett mig 17 på att jag ska klara av att göra fina såna här! Jag har alltid den inställningen att allt går – bara man är envis och inte ger sig. Plus att övning ger färdighet. De här kakorna är dock kända för att vara riktigt trixiga att göra. Ena gången kan dom bli kanonbra, för att nästa gång misslyckas totalt! Men som sagt, jag tänker lära mig det här så det är bara att öva.

 

macarons7

 

Håkans mamma brukar göra Macarons, men hon färgar dem inte. Och det var så jag gjorde mina första, och fick klart för mig att det här inte är det lättaste man kan baka. Idag delade jag smeten i tre delar och färgade dem i rosa, ljusblått och ljust lila. Men tyvärr övermixade jag smeten så den blev för lös. Efter att ändå försökt spritsa ut smeten hade jag rosa, lila och ljusblå smet i hela köket, på mig själv och på det mesta som fanns i närheten…haha!
Men det är bara att lära sig av misstagen och försöka igen. Jag fick i allafall ihop ett 30-tal tokgoda Macarons idag och jag fick en hel del smörkräm över, så jag ska göra en sats till så snart jag kan.

 

macarons1

 

För er som inte känner till Macarons så är det en dubbel mandelmarängkaka som man lägger en fyllning i, till exempel smörkräm, chokladkräm, hallonkräm eller vad man nu vill ha. Man kan även byta ut hälften av mandlarna mot till exempel pistagenötter och få en annan smak på själva kakan eller marängen. Det är inga såna där vanliga torra och söta maränger, utan de här är mer sega med en frasig yta. Macarons är ett traditionellt franskt bakverk med mycket historia, och det svenska namnet är Makron.

 

macarons2

 

Nu ska vi ta oss en kopp kaffe här och njuta av varsin rosa Macaron. 😀 Smakmässigt i allafall. *s* Utseendemässigt har mina Macaroner som sagt en hel del i övrigt att önska… 😛

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    *skratt*
    Man kan ju tro det 🙂
    Men hade du bott i samma hus så hade jag nog redan vart hos dig på en smygfika 😉 Jag gillar cupcakes 😉 Speciellt choooklad *ler*

    Vilka fina kakor du hade i inlägget, älskar färgerna!!!

    Må så gott =)

Kommentarer är stängda.