Allmänt

-17 grader! Ingen höjdare här nere…

morgonpojken1

 

God söndagsmorgon på er därute alla! (som är vakna… 😉 )

Jag vet inte vad jag gör uppe nu egentligen, en söndag när jag egentligen inte behöver gå upp tidigt alls. Men jag har sovit kasst i natt och har suttit uppe av och till under natten, och då brukar jag ta tillfället i akt att rusa upp så fort det börjar ljusna en aning. Då är det liksom inte natt längre och inte lika nödvändigt att ligga kvar i sängen för att få sin ”vila”. 😉

Det är -17 grader ute… helt sjukt! Jag har nämnt det förr, men jag minns när jag vaknade i Härnösand första vintern jag var där och fick höra att det var just 17 minusgrader på morgonen och jag inte ens ville kliva upp ur sängen när jag hörde detta. Sedan visade det sig ju att -17 däruppe var en riktigt behaglig vintertemperatur. Det är det inte här nere kan jag säga. Här går den råa iskylan genom märg och ben och till och med lägenheten är kall, trots att värden faktiskt eldar på ganska ordentligt nu. Jag hoppas verkligen att det stämmer, det där som ”kloka vädergubbar” och Bondepraktikan brukar säga; En riktig vargavinter ger en fin vår och en varm och skön sommar. Det var ett tag sedan vi hade en sådan nu, och efter en sån här vinter så behöver vi det mer än någonsin. Jag vill ha sol, ljus och värme! Bara kunna stoppa fötterna i ett par sandaler när jag ska ut med Loxy och kliva rätt ut, utan att behöva ägna en halvtimme åt att rulla in mig i sex lager tjocka kläder. Dessutom håller jag på att bli komlett galen på mitt statiska hår!! Varenda vinter överväger jag allvarligt att stubba mig alltså! *skratt* Nej, men allvarligt talat – det är nog bland det värsta jag vet, när håret svävar halvvägs upp till taket – när det inte klistrar sig runt ansiktet så fort det kommer i kontakt med något. Och det gör det ju typ hela tiden. *s*

 

Nehepp, nu har jag klagat färdigt…för idag. 😉 Nu är det nämligen den årstiden att jag kommer att klaga en liten stund på vädret minst en gång om dagen, och längta till våren och sommaren. 😛 I går när vi var hemma hos kompisarna efter Mc-mässan, så hade Veronica en stor bukett med härliga tulpaner på köksbordet, och jag kände att nu måste jag verkligen ta mig i kragen och köpa mig en bukett. Även om snön ligger tjock ute, och kylan biter så fort man sticker ut näsan, så får man ändå en underbar känsla av vår när man ser dessa blommor och känner doften av dem. 😀

 

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe till, kika runt lite på allt som jag missade igår under mässdagen och om en liten stund kommer en väldigt somrig sak upp här på bloggen, nämligen Dagens Vill ha… 😉

 

Ha en jättefin dag alla, och må så gott!

På återseende lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...