Allmänt Mat & Bak

Dagens recept – Köttfärslimpa med persiljefyllning

meatloaf1

 

Hej på er därute!

 

Hoppas ni har en fin dag trots regnet. I allafall regnar det här i Borås, även om det är sköna grader som tur är. 12+ ligger vi på nu, och det får man väl vara glad för i allafall. 🙂

Jag har precis låtit köksmaskinen snurra ihop en köttfärssmet för mig som jag gjort en köttfärslimpa av. Jag tycker det är lite extra gott att fylla dem med något, det finns ju många olika saker man kan använda som fyllning. Själv använder jag alltid persiljesmör som jag har blandat ihop av äkta smör och finhackad persilja som jag köper fryst. Då har jag det alltid hemma om jag får något infall. 🙂 Och det var just vad jag fick idag. Monica skrev att hon hade gjort en köttfärslimpa nu på morgonen, och det tyckte jag lät som en riktigt bra idé. =)) Så nu står den och väntar i kylen tills min älskling kommer hem ifrån jobbet. Då är det bara att slänga in den i ugnen och så ska vi ha den till middag idag, med kokt potatis och gräddsås. 😀

 

För er som vill prova så har ni receptet här:

Du behöver:

150 gram blandfärs
1 1/2 msk ströbröd
3/4 dl mjölk
1 msk riven lök
2 krm salt
1/2 krm vitpeppar
ca 50 gram smör
2-3 msk finhackad persilja

 

Gör så här:

1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt brödet svälla en stund.

2. Rör ner de övriga ingredienserna och arbeta ihop färsen tills den är smidig. Krydda.

3. Lägg ut färsen på en fuktad skärbräda och forma en oval ”platta”.

4. Mixa ihop smör och persilja och lägg ut i en rad i mitten enligt bilden här ovan.

5. Vik ihop färsen till en limpa och lägg den med öppningen nedåt i en ugnsfast, smörad form.

6. Grädda i 200 grader i ca 45 minuter eller tills köttfärslimpan verkar genomstekt och har fått en fin färg.

 

 

 

hellokittyeyemask1

 

Själv ska jag slänga mig i soffan igen och gömma mig bakom min sovmask. Den är nog en av mina käraste ägodelar. Hur i hela friden skulle jag ha klarat mig utan den under de värsta migrändagarna? Det spelar ju ingen roll hur mycket man drar ner persiennerna och drar för gardinerna – det är för ljust ändå. Men med en sån här mask så får man det riktigt vilsamt för ögonen och huvudet. Jag höll på att dö av skräck när jag åkte ifrån den en sommar när vi skulle till Härnösand. Men som tur var så klarade jag mig den gången. Hua! Det hade kunnat bli en ruskig resa!

 

Jaja, nu ska jag sluta babbla och göra som jag säger – gå och lägga mig. 🙂
Ha en fortsatt fin dag därute alla, och på återseende senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...