Mat & Bak

Dagens recept – Smörgåsbakelser och pannkaksstubbar

skaldjursgott1

 

Dagens recept är egentligen gårdagens lördagsgott som vi hade framför tv’n på kvällen, och det är dessutom inte ett utan två recept. Men man kan förstås välja bara ett av dem, eller infoga dem i en buffé med andra saker också. Det här är en lika perfekt bjudrätt som lördagsdelikatess för två. =)) Så för er som tycker om mat ifrån havet – prova de här – för de är sjukt goda båda två! 😀

 

Recept nr 1. Smörgåsbakelser med räk- och kräftröra

 

6 personer  25 min

Du behöver:

6 tunnbröd
510 gram räkor i lag, 3 burkar, eller färska räkor
1 burk kräftstjärtar
1 rödlök
2 dl majonäs
2 dl kesella, 10 %
3 msk finhackad dill
1 msk pressad citron
2 msk riven pepparrot
salt, peppar

Garnering:

16 skalade stora räkor
50 gram svart stenbitsrom
dill
citron

Gör så här:

1. Låt räkorna och kräftstjärtarna rinna av och finhacka dem. Skala och finhacka rödlöken.

2. Lägg hacket i en bunke tillsammans med majonäs, kesella, dill, citron-
saft och pepparrot. Krydda med salt och peppar.

3. Lägg ut tunnbröden två och två på längden. Bred fyllningen ovanpå.

4. Dela tunnbröden på mitten så att du får två långa remsor. Skär bort
de yttersta kanterna. Rulla ihop från kortsidan och ställ på högkant.
Garnera med räkor, stenbitsrom, dillkvist och en citronklyfta.

cutecolorsrecipeline13

 

Recept nr 2. Pannkaksstubbar med lax

 

Ca 20 bitar

Du behöver:

1 1/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 ägg
1/2 tsk salt
smör till stekning

Fyllning:

200 gram kallrökt lax
1 dl cremé fraiche
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill

 
Gör så här:

1. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken.
Tillsätt ägg, salt och resten av mjölken och vispa
till en slät smet.

2. Stek tunna pannkakor i en stekpanna med smör och
låt svalna. Fyllningen räcker till fyra pannkakor.

3. Fyllning: Lägg ut fyra pannkakor och fördela laxen
på pannkakorna.

4. Rör ihop cremé fraiche, senap och dill och bred lite
av röran över laxen. Rulla ihop och svep in i plastfolie.
Låt stå i frysen i 2 timmar.

5. Skär av ändarna på pannkaksrullarna och skär resten i
bitar. Ställ rullarna på ett fat och garnera med dill.

 

Båda recepten passar även jättebra som förrätt.

Lycka till! 😀

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    Åh så himla gott det ser ut. 🙂
    Receptet sparar… tackar så mycket. 🙂

    Stor kram
    M I N D I

  2. Mumma vad smarrigt det ser ut ! Måste jag testa! 🙂 Ha en fin mysig söndagskväll! 🙂 Kram

Kommentarer är stängda.