Personligt Vardagsbetraktelser

Vårnatt på balkongen…

nightonthebalkony1

Jag måste bara få dela med mig av den underbara känslan jag hade precis, när jag satt en stund ute på balkongen i natten. Är det något jag älskar så är det levande ljus, och det är en av de få saker jag verkligen saknar med den mörka årstiden. Det känns lite omotiverat att tända ljus under sommarkvällarna. Nätterna, däremot, är oftast tillräckligt mörka, och eftersom jag är vaken ganska mycket nattetid så tänder jag mycket ljuslyktor ute på balkongen och sitter där och filosoferar för mig själv. smiley Vår balkong vetter rakt ut mot skogen, så det är helt mörkt, och helt tyst där på nätterna. Men ofta hör jag både ugglor, rådjur och andra nattvakna varelser som rör sig i skogen nedanför, jag bor ju ganska högt upp. I natt har det däremot varit helt tyst de gånger jag har gått ut och satt mig där en stund.

Men nu när jag gick ut var det allt annat än tyst där ute. Fåglarna har vaknat, trots att det fortfarande är så gott som becksvart ute, och dom sjunger! Dom sjunger och kvittrar som om hela jordens existens berodde på deras sång. Jag satt en stund ihopkrupen i en av mina trädgårdsstolar, med benen indragna i morgonrocken och bara lyssnade, och det var verkligen helt faschinerande. Det var en volym utan dess like, som ekade över hela skogen, och hela området där vi bor.

Tänk egentligen så mycket man missar som man inte ens tänker på. Små vardagliga ting, som ändå är så stora när man tänker efter.

Nu ska jag lägga mig och vila en liten stund till, innan det är dags att sätta på kaffebryggaren. Hoppas i allafall att ni har fått sova gott i natt, och får en riktigt härlig dag idag, oavsett om ni jobbar eller är lediga. För även om man kanske helst skulle vilja vara hemma när det är så här vackert väder, så är det nog ändå så, att till och med jobbet känns roligare, när solen strålar och värmen äntligen börjar komma. Vi är ju ändå bara i början ännu, med hela den långa underbara sommaren framför oss. smiley

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...