Allmänt Mat & Bak

Dagens recept – Dinkelbröd

dinkelbrod

 

Hej hej alla!

 

Hoppas dagen har varit bra. Det har ju regnat en hel del, men ändå varit varmt tycker jag. Någon mer marknadstur blev det dock inte för min del, det var det lite för blött för. 😉

Nu ska Håkan snart åka ner till stan och hämta hem vår lördagsmiddag – kinamat. 😀 Det är så himla gott ibland. Vi brukar nog äta det ungefär en gång i månaden, och ikväll väljer jag biff med bambuskott, en riktig klassiker. =))

Men innan jag ringer ner och beställer så tänkte jag lägga in ett dagens recept åt er. Ett nytt bröd som jag har hittat och som verkar himla gott!

Ha det så gott alla och njut av lördagskvällen! På återseende senare!

 

Dinkelbröd

 

Du behöver:

 

250 g fullkornsdinkelmjöl
250 g vetemjöl
150 g yoghurt
1,5 dl vatten
25 g jäst
2 msk raps- eller olivolja
2 tsk salt
2 tsk honung

 

Gör så här:

 

Värm vattnet till ca 25 grader och lös jästen i det.
Tillsätt alla ingredienser, men spar lite dinkelmjöl.
Arbeta degen i minst 5 minuter med degkrokar tillsätt mer mjöl eftter behov, degen ska vara aningens klibbig.
Jäs degen i ca en halvtimme.
Arbeta degen lätt så att luften går  ur och forma den till ett bröd.
Sätt ugnen på 220 grader.
Lägg degen i en en smord 1,5 liters form och efterjäs i en halvtimme under bakduk.
Snitta brödet, pensla med kallt vatten och grädda i ca 25-30 minuter.

 

Lycka till! 😀

 

cutecolorsrecipe51

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. Peter Lantz säger:

    Håller på att testa ditt ”dagenefter-bröd” nu. Står i kylen så jag hoppas den går att äta imorgon annars vet jag vem som får åka och köpa bröd 😛

  2. Det ser väldigt gott ut! 🙂

Kommentarer är stängda.