Allmänt Mat & Bak

Rosa Bandet-galan 2010, sockerpyssel och jordnötsås! :-)

sockerpyssel12

 

God kväll på er alla!

 

Har ni haft en bra dag? Här har det varit en hel del piggare än igår kan jag ju säga. Idag lyckades jag inte ens slumra till under min lilla eftermiddagsvila, så jag gav upp och lagade en ovanligt tidig middag i stället. 🙂 Jag testade att göra jordnötssås till den stekta kycklingen och riset idag, och det blev riktigt gott! 😀 Det såg däremot inte speciellt aptitligt ut…haha! Så jag lägger ut receptet jag använde men ni får klara er utan bild. *fniss*

 

rosa_bandet_2010

 

Till kvällsfikat kom mamsen och hälsade på, och vi har sedan suttit och pratat och tittat på Rosa Bandet-galan under kvällen medans jag har gjort sockerpastablommor i mängder till min brorsdotter Evelyns födelsedagstårta. 😀 Det ska bli såå himla roligt att göra den här Barbie-prinsess-tårtan. Jag hoppas bara att formen hinner komma i tid. Jag har fått meddelande att den skickas  på tisdag och bör vara här på fredag. Och eftersom kalaset är på lördag, dagen efter, så är det liksom lite i sista minuten så att säga. Men det är bara att hålla alla tummar och tår man har.

 

Nu är det snart dags för Criminal minds och sen blir det nog läggdags för mig. I morgon är det en ny dag och nya roligheter. 😀

Här kommer Dagens recept;

 

allergi_jordnot

 

Jordnötssås 4 port.

 

Du behöver:

 

1 finhackad vitlöksklyfta

1 msk smör

1 tsk chilipulver

1 /2 krm curry

1 dl jordnötssmör (100 g)

1 1/2 tsk pressad lime

1 msk farinsocker

1 1/2 tsk flytande kycklingbuljong

 

Gör så här:

 

Fräs vitlök, curry och chilipulver i smör i en kastrull ca 1 minut. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen småkoka under omrörning i ca 4-5 minuter. Smaka av med salt.

 

***

 

Ha en jättefin kväll alla, och sov så gott när det blir dags! 🙂

På återseende i morgon igen.

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

  1. Katti säger:

    Hej Indra! Gud vad bra att du postade det där receptet, för jag har en jordnötssmör i skafferiet som jag behöver använda. Men vad ska man ha till tycker du? Ris?

  2. Katti säger:

    nä nu är jag snurrig. Såg nu att du skrivit kyckling o ris tidigare i inlägget.. 🙂

  3. testa med en djup skål som form?

Kommentarer är stängda.