Allmänt

Toksnygga väskor från Friis & Company

loggafriis1

Förr hade jag aldrig några problem att hitta väskor. Jag har varit totalt galen i dem och kunde utan vidare köpa ett par-tre väskor i veckan utan problem. Men då har det förstås inte varit några tokdyra designerväskor á 5-10.000:-/st. Det har varit lite mer kvantitet än kvalitet, om man säger så. *s* Men inget fel på det för all del. Det tycker jag fortfarande inte. Det är roligt att kunna byta väska efter klädstil, färg och humör, och den möjligheten har man ju om man håller sig till lite mer ekonomiska varianter. Men under alla dessa år har jag letat efter väskan med stort V, dock utan framgång. Jag tröttnar fort på dem, och därför har det känts helt omotiverat att lägga ner några större summor på nånting som ändå bara kommer samla damm i garderoben efter några månader.

Dock, det finns en kategori väskor som jag fortfarande, efter flera års suktande, fortfarande tycker är lika toksnygga, och det är väskorna från Friis & co. Det finns en hel del olika modeller naturligtvis, men den genomgående stilen är densamma och den är den där typiska Friis&co-stilen jag har fastnat för. Nu har jag i allafall bestämt mig, i vår blir det en väska därifrån. Och då kommer vi till nästa enorma problem…Vilken??? (snacka om I-landsproblem…*s*) Här kommer i varjefall några favoriter som jag har valt ut, och står i valet och kvalet mellan. Vilken skulle du ha valt alternativt tycker är snyggast?

friiskollage2

De här ljusa är så himla härligt vårliga tycker jag. Just nu lockar mycket ljusa färger för mig, eftersom man har haft mycket mörka kläder och accessoarer under hösten och vintern. Annars brukar jag oftast välja svarta väskor för att det känns tryggast, man vet att dom passar till det mesta. Men Squad Crown är annars en klar favorit här. Alla dessa tre hittar du på Breeze.

friiskollage3

Aningen mörkare än Cloud Shopper, också ifrån Breeze. Det känns som om den skulle passa lite bättre även under de mörkare årstiderna. Print Crown är den ”svartaste” jag har hittat, annars är de gärna lite mer ”ljussvarta” (finns det ett sånt ord? *s*) eller antracitgrå, som Squad Mini här, som även den kommer från Breeze. Print Crown hittar du på Stayhard.

friiskollage4

Ett blandat potpurri. Fortfarande är jag pigg på den ljusare nu till sommaren, men jag gillar Squad Small med ”guld”kedjorna, eftersom det ofta kan vara lite svårt att hitta. De flesta väskor har för det mesta silverfärgade kedjor och metalldetaljer. Friis & co har dock satsat en hel del på både och, och det gillar jag. Whistle Crown är ganska rolig också tycker jag, men jag är lite osäker på modellen. Jag får litegrann en känsla av datorväska när jag ser den på bild såhär. Å andra sidan, rymmer den min bärbara dator och håller för det, så är ju det en bonus jag inte räknat med från början. De två förstnämnda kommer från Breeze, och den tredje från Stayhard.

friiskollage5

Ytterligare en Whistle från Stayhard, som kanske ännu mer påminner, och funkar, som en datorväska då det här är den större modellen. Men jag gillar dem verkligen. Att de påminner mig om datorväskor behöver ju inte nödvändigtvis vara något negativt. Men jag känner att de här är de modeller jag mest av allt skulle vilja se i verkligheten, eller möjligtvis fler bilder av, innan jag fattar något beslut. Den andra, samma modell men olika storlekar som gör dem en smula olika, är lite ”bag”-liknande tycker jag, och kanske inte den som ligger högst på min topplista, men jag gillade stjärnmönstret i den, och jag tror att det här också är en väska som behöver ses i fler vinklar eller i verkligheten. Letter Crown kommer ifrån Breeze.

friiskollage1

Sist ut. Mami Crown skiljer sig totalt ifrån de andra modellerna, men jag tycker den är såå himla läcker! Den här skulle jag lätt kunna tänka mig, men grejen var lite att jag var ute efter en lite mer klassisk väska som ska funka ihop med det mesta och i de flesta sammanhang. Den här är lite mer extrem och uppseendeväckande. Men ack så snygg! Jag skulle däremot inte ha något emot både den här och en så kallad klassisk variant. smiley Men försök att förklara det för en sambo, som redan nu inte förstår varför jag inte kan använda alla typ 50 handväskor som redan ligger i högar i garderober och källarförråd. *s* Karlar alltså… smiley

Nu är det bara valet kvar alltså, det absolut värsta av allt, när man vill ha minst 3 av dem. Så lite smakråd och åsikter skulle vara jätteroligt att få, oavsett vad slutvalet blir. smiley

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. Alicia säger:

    Ett litet tips! CandyBag på Nytorgsgatan 23 på söder har fått in massa snygga Friis & Co väskor, sjalar, smycken m.m. Man kan även köpa från deras webbshop! Här kan ni gå in och kolla själva: http://www.candybagshop.com

  2. Cherlindrea säger:

    Alicia: Tack för tipset! Jag ska in och kika direkt! 😀

Kommentarer är stängda.