Mat & Bak

Dagens recept – Paprikaspäckad ugnskorv med tomater och rödlök

ugnskorv1

 

God eftermiddag på er alla!

 

Då var man på benen igen, efter en stunds vila på soffan. Om man nu kan kalla det för vila när grannarna har hållt igång och tokväsnats ungefär två timmar nonstop därnere. *suck*

Jaja, nu står middagen i ugnen i allafall, och jag tänkte passa på att lägga upp den som Dagens recept. 🙂

Det blir alltså ugnstekt falukorv idag, men kanske lite annorlunda än vanligt. Ingen bostongurka utan färska grönsaker i stället.
Håll till godo! 😀

 

Paprikaspäckad ugnskorv med tomater och rödlök

 

Du behöver:

 

1 bit falukorv

1-2 paprikor i olika färger

2-3 tomater

2 st rödlökar

0,5 dl riven ost

1 msk senap

2 msk chilisås

 

Gör så här:

 

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form med smör och skär djupa skåror i korven och lägg den i formen. Dela paprikorna och ta bort kärnorna. Skär dem i stora bitar. Skala och skär även rödlöken i bitar och tomaterna i klyftor. Lägg grönsakerna i skårorna på korven och resten runt om i formen. Klicka ut senapssås och chilisås över korven och strö över osten.

 

2. Stek korven i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera den förslagsvis med potatismos.

 

Smaklig måltid och på återseende lite senare! 😀

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...