Allmänt

Morgonmöte ute i skogen… :-)

morgonfonster1

 

God morgon på er ute i allt det vita! 🙂

 

Det har snöat lite men nästan hela tiden i snart ett par dygn, så här uppe hos oss har det hunnit bli en ansenlig mängd snö. Jag kom precis in med Loxy ifrån vår morgonpromenad, en riktigt njutbar sådan igenom den tysta och vita skogen. De sista två dagarna har han inte haft sådana hemska problem med köldkramper, utan sprungit och lekt som en valp i snön i mellanåt. 😀

 

vintermorgon16

 

När vi kom på skogsstigen en liten bit från vårt hus så mötte vi några andra skogsvandrare.

Längst upp till vänster på den här bilden, där man anar ett litet krön på stigen, stod två rådjur och tittade på oss. Loxy blev så paff att han inte gav ifrån sig ett ljud, och när vi långsamt gick framåt så gick rådjuren lika långsamt upp mot krönet och vek av in till sin matplats som vi gjorde åt dem förra året. Där stod de en bra stund och krafsade i snön och letade efter mat medans Loxy och jag stod och tittade på. Men när ett tredje rådjur kom skuttande och sällade sig till de övriga kunde inte Loxy hålla sig längre utan började tokskälla. Rådjuren verkade inte bry sig nämnvärt men jag gick med min gaphals åt andra hållet och började gå hemåt. Utanför porten mötte jag en granne, en trevlig sådan – ja, vi har faktiskt såna också..*s* – och vi pratade om rådjuren på väg upp i hissen. Hon hade också stött på dem på matplatsen, så nu bestämde vi oss för att det var dags att börja mata dem igen. Det är kanske inte så svinkallt just nu, men snön är djup här uppe, och det var roligt att även grannen ville vara med och hålla matplatsen fylld den här vintern. Hon skulle köpa hem foder som rådjur tycker om, och själv smet jag ut med lite potatis, morötter och äpplen till dem, att ha så länge. Det ska bli roligt att börja mata dem igen, och extra roligt är det förstås när man får se dem så här nära. 😀

 

radjur1

 

För övrigt har det varit en lugn och skön morgon. Jag slumrade visserligen inte till förrän vid halv sex i morse men grannen gav sig av tidigt och det är fortfarande tyst därnere. Helt otroligt! Det är nästan så man tror att man blivit lomhörd. 😛 I allafall så ska jag maila hyresvärden idag. Pratade med vår vaktmästare/hustomte i morse och fick rådet att fortsätta maila och berätta vad som pågår. Om vi ligger på allihop i huset och ringer/mailar regelbundet så måste det bli en förändring snart, oavsett vad hon kommer med för hot.

 

Men nu ska jag först och främst ta hand om disken som jag lät stå igår, jag min slöfock. Nu har jag dubbelt upp idag i stället. 😛 Sedan bör väl Håkan komma hem vilken minut som helst också, så får vi se vad dagen bär med sig i sitt sköte. =))

Ha en jättefin måndag alla, och på återseende senare!

 

tavlingsumo2

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. Godmorgon!
    Hihi, vad gullig du är! Tack så hemskt mycket för dina fina ord. Man blir så enormt glad 🙂 Det är bara att sno på, fixa naglarna som du vill. Det är bara roligt att någon tycker om det och vill prova själv 🙂
    Hoppas du har det fint i vintervädret. Väntar på alla smaskiga julrecept du säkert kommer lägga ut, hihi om inte annars så önskar jag mig någon smarrigt och prova till antingen jul eller nyår. Ha det göttis idag. Kramar

Kommentarer är stängda.