blad11

 

Hej hej alla goa! 😀

 

Nu ska jag ta mig en timme eller så och vila innan fina Merja dyker upp här för att få sina naglar fixade. 🙂 Återkommer såklart med mer om det senare, när jag har fotat lite och har nåt att visa upp. (förhoppningsvis..;-) )

 

Idag har jag roat mig med modellering..eller ja, typ i allafall. *s* Jag har ju fått mitt roliga paket ifrån Kakburken, med massa färger, flowerpaste och framför allt – nya utstickare! Så den här förmiddagen har jag ägnat åt att färga in flowerpaste, både det jag använt idag och det jag ska ha i dagarna. För att pastan ska hålla sig mjuk och inte torka i luften, så slår man in den i plastfolie och sedan i en tät plastpåse. Just infärgningen tycker jag är det absolut tråkigaste, så det känns skönt att ha det färdigt. Då är det bara att börja direkt med att kavla ut när det är dags. 😀  Jag lärde mig dock en hel del om flowerpasten idag. Jag har ju aldrig använt den tidigare, utan kört på sugarpaste och modelleringspaste, mest det förstnämnda. Men eftersom det är blommor jag ska göra nu, och man dels  kan kavla ut flowerpasten väääldigt tunt plus att den torkar på ytan och håller formen så som man har gjort blad och liknande, så tyckte jag att det lät som rätt val nu. Men jag lärde mig en del som sagt. Den torkar mycket mycket snabbare än vad jag är van vid. Så att kavla ut ett halvt paket och sedan stå och stansa ut därifrån är ingen bra idé, man får ta mindre mängd åt gången. Den utkavlade pastan blev så torr efter ett litet tag, att det nästan var omöjligt att trycka ut möstret av bladnerver i den. Dessutom bröts bladen lätt av på mitten när man ville vika dem lite skålformade.

 

blad2

 

Men tar man en mindre mängd åt gången och sedan jobbar snabbt, så får man riktigt snyggt formade blad som inte tappar formen när man tar upp dem sedan, utan torkar så som man vill ha dem.

Här har jag gjort en liten lösning med hjälp av kraftigare papper, som jag vikt för att få ett ställe att lägga bladen medans de torkar i rätt form. Sedan har jag penslat varje blad med en grön pärlemorskimrande ätbar pulverfärg. 🙂
Det ska bli mer än intressant att se vart det här slutar när allting ska sättas ihop i slutet. 😀

 

Nu ska jag äta en snabblunch och sen är det dags för vila.

Ha en fortsatt fin dag alla och på återseende senare!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “Pyssel i flowerpaste! :-)”

  1. Virre Says:

    Sicket jobb! 🙂 Men de blev ju jättebra! Ser goa ut 🙂

  2. Cherlindrea Says:

    Virre: Ja, ett riktigt terapiarbete.. Hehe! Men det blir nog fint när allt är klart. Hoppas jag. *s*

Posted by Cherlindrea
Dated: 30th mars 2011
Filled Under: Allmänt, Tårtor & Cupcakes