Allmänt

En nervig natt… ;-)

sundaymorning1

God morgon på er alla därute!

 

Hoppas ni haft en god natt. Det har regnat ordentligt mellan varven, men någon åska har jag inte hört – bara i går kväll – så har den gått i natt så har jag nog sovit mer än jag vet om. För det känns som jag bara har sovit lite sporadiskt i natt. Jag är lite fjollig med en sak nämligen… *rodnar* 😉 Jag tycker nämligen att det är lite obehagligt att vara ensam på nya ställen på nätterna, och i natt var det första natten som jag faktiskt sov helt själv i nya lägenheten. De första nätterna som Håkan åkte och jobbade när vi flyttat hit, så sov min mor över för att hålla mig sällskap. Då stod det kartonger överallt och allt kändes ganska kalt och trist, så då var det mer än skönt att ha lite sällskap i röran. Men nu har det ju börjat bli ordentlig ordning här hemma och då var det liksom dags för den där första natten. 🙂
Nu tillhör jag inte den kategorin som tror på spöken eller poltergeists eller liknande, men igår kväll var det faktiskt lite creepy. Jag är fullkomligt övertygad att det bara är mitt minne och åskan som spelar mig spratt. Men när jag hade släckt alla lampor på nedervåningen och gått upp till sovrummet, så kom jag på att jag glömt ett par värmeljus därnere. Och när jag kom ner igen så var badrumsdörren helt igenstängd. Jag stänger aldrig badrumsdörren, det har jag inte gjort på typ 20 år eftersom jag har en kattlåda därinne, så det där med att lämna dörren på glänt sitter i benmärgen liksom. Men av någon märklig anledning så hade jag gjort det nu utan minsta minne av det, och blev ytterst fundersam över detta. Men jag öppnade dörren igen, hämtade mina värmeljus och gick upp på övervåningen igen. Då hör jag ett surrande ljud i vardagsrummet, ser mig omkring och upptäcker till min förvåning att vår stationära dator har startat upp. (???) Nu har sånt där hänt förr när åskan har gått, genom någon form av strömdipp eller liknande, men för en mörkrädd fåntratt som jag så blev det en smula för mycket. 😛 Så den här natten har jag tillbringat med några värmeljus tända i glaslyktor i både vardagsrummet och toaletten, lättväckt som en fågel och med misstänksamma blickar ut i de halvmörka rummen utanför sovrummet. *s*

Jag tror säkert att det finns massor av saker omkring oss som vi inte förstår eller kan förklara, och gamla hus har ju ofta en lång och brokig historia bakom sig. Men jag har svårt att tro att det dräller av ”spöken” eller andra figurer i relativt nya bostäder i moderna områden, speciellt om man inte håller på med occulta saker. Jag får väl intala mig själv att det är små älvor som spelar mig spratt. 😀 Älvor gillar jag, så den tanken känns lite trevligare. 😉

 

faery12

 

Men nu är natten över och en ny dag är här. En väldigt grå och våt dag. Denna morgon är det betydligt svalare än de senaste mornarna, bara lite drygt 13 grader till skillnad mot igår då det var över 18 grader vid halvåtta-tiden. Men det skulle bli svalare från och med idag efter vad jag hört på väderprognoserna. Jag hade hoppats på lite torrare väder idag så jag kunde ägna mig åt lite trädgårspyssel. Men nu får det bli inomhuspyssel i stället. Baka kanske? Det skulle verkligen behövas, det är ett som är säkert. Men jag avvaktar tills mitt hjärta kommer hem ifrån jobbet för att se om han har några planer för dagen. Jag skulle behöva komma iväg till Clas Olsson idag och köpa lite småpryttlar så det lutar lite åt ett Knallelandsbesök.

 

Men nu ska jag först och främst väcka min sjusovarhund och ta ut honom på en blöt morgontur. 🙂

Ha en jättefin dag alla och på återseende lite senare!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. Kankse katten eller Loxy puttat igen dörren.. kanske åskan startade datorn..

Kommentarer är stängda.