Allmänt

Ordentligt kallt i dag!

morgon11

God morgon på er!

Åhh, vad jag längtar efter sommaren! Idag är det en sån där morgon då jag helt plötsligt ser dessa ljuvliga sommarmornar framför mig, med doftande morgonkaffe i söta koppar ute på altanen, fågelkvitter i träden, Loxy som springer omkring i trädgården och Sassie som smyger runt och vaktar på fjärilar. 😀 Och så tittar man på termometern och ser att det är -12,8 grader ute. 12,8!!? Jag fryser ihjäl!! Och förmodligen var det ännu kallare tidigare idag, så jag är glad att jag sov ända till halv åtta. Däremot har jag inte sovit speciellt mycket i natt. Det är tydligen fullmåne enligt min kompis, jag har dålig koll på sånt där. Men om jag sover dåligt på grund av den eller inte, det har jag ingen aning om numera. Jag har ju sömnproblem annars också, så det är en smula svårt att säga.

***

Jaja, nog med gnäll för idag. 😉

Nu kommer snart min käre make hem efter två dygn på jobbet. 😀 Och ikväll kommer lillasyster Nicole hit och tills dess ska jag ha köpt hem ostkaka som jag ska bjuda henne på. Håkan ”beställde” kalvdans, men det är ju inte så det dräller av mjölkbönder i min bekantskapskrets så jag har lite svårt att få tag i den nödvändiga råmjölken. För sisådär en 20 år sedan hade jag däremot en kille i bekantskapskretsen som tillsammans med sin far drev familjeföretaget med ett 40-50tal kor, (exkl. alla kalvar, ungtjurar osv) och närmare 200 grisar (exkl. alla kultingar, unggrisar och så vidare), så det var en ganska stor gård. Där hade jag nog kunnat tigga åt mig en skvätt råmjölk då och då, men det var många år sedan jag var därute och på den tiden visste jag inte ens vad kalvdans var. 😛

Så kalvdans blir det inte, inte förrän vi kommer upp till Härnösand igen, om vi har tur. 🙂 Men ostkaka går ju att plocka i kyldisken, och till det blir det vispgrädde och jordgubbssylt. Mumma! 😀

***

Men nu ska jag först och främst dricka mitt morgonkaffe, i söt kopp men i tryggt förvar i köksvärmen, och sen blir det en dusch innan dagen sätter igång ordentligt.

Ha en jättefin fredag alla, och kör försiktigt om det är halt på vägarna.

På återseende senare!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...