Allmänt

Vår härliga dag på Varbergs kurort!

Hej där ute i förmiddagssolen alla! 🙂 Det här inlägget skulle egentligen ha kommit upp på bloggen redan söndags. Men då var vi så urtrötta, både min käre och jag, att vi slocknade som två barn i soffan. 🙂 Och igår låg jag i migrän en stor del av dagen och var inte alls upplagd för att blogga. Men nu kommer det i allafall. 🙂
Min käre make lirkade nämligen upp mig tidigt ur sängen i söndags morse och när klockan var ett par minuter över åtta så satt vi i bilen på väg mot Varberg och Comwells kurortshotell och Spa. Vi har ju varit där förr, då vi fick en vistelse där i bröllopspresent av kära söner och bonussöner och tillika svärdöttrar och även där kära bonussvärdöttrar, bonus- och äkta barnbarn och alla andra som hörde där till. Tusen tack underbara fina ni för val av upplevelse! Ni kunde inte funnit något bättre för oss.
En stor eloge till er!

Nu detta andra besök hade mitt hjärta beställt en helkropps aromamassage till mig och själv skulle han ta en stunds njutning i solariet medans han väntade på mig så vi kunde gå till badet tillsammans.

Men vi böjade som vanligt med att anmäla oss i kassan för att få våra badrockan , handdukar, nyckelband, rundvisning och info om vart vi skulle ta vägen.

Som sagt, medan jag fick Aromamassage så hade Håkan en skön stund i solariet och tog sedan några avslappnade simtag i den 32 gradiga poolen med färskt saltvatten. Efter min ljuvligt avslappnande helkroppsmassage så gick jag in och mötte Håkan i poolrummet, där jag hittade honom softandes i en utav vilostolarna som står utplacerade runt poolen. Vi tillbringade en stund i saltvattenspolen för att sedan flytta in i ett angränsande rum med bubbelpool, isvak, tropiska duschar, bastu och en mindre, helt underbar, 34-gradig sötvattensbasäng. Fullkomligt ljuvligt!

Sedan lämnade vi poolrummen för att göra oss i ordning för lunchbuffé. Det är helt okej att gå omkring i de härliga vita badrockarna överallt inne på spaanläggningen, men till matsalen ska man komma ombytt till vanliga kläder. Jag passade på att ta en stunds solning i det stora, rymdskeppsliknande solariet jag också, innan jag duschade och bytte om till lunchen. 🙂 Det var säkert 15 år sedan jag solade så det har hänt en hel del med maskinerna sedan dess. Jag solade så mycket på 80- och 90-talet när det var en sån solboom, att jag knappt vågat närma mig ett solarium de senaste åren. Men nu minns jag hur himla skönt det är, inte bara för brunfärg, utan även för värmen i värkande muskler. 10 minuter då och då ska man väl kanske våga sig på. 🙂

I den vackra matsalen bjöds det på en buffé med olika sillar, laxpaté och andra läckerheter från havet, ett stort bord med mängder av olika salladssorter och lammstek som varmrätt, plus ett vegetariskt alternativ, och till kaffet bjöds det på frukt och nybakade brownies. 😀

Det jag älskar så mycket med just detta stället är alla väl genomtänkta detaljer. Allt är så mysigt, ombonat och fräscht. Det brinner ljus i stora lyktor överallt, och överallt dingnar stora skålar med massor av frukt av olika slag. Man känner sig otroligt ompysslad och hela stället utstrålar stil, lyx och kvalitet.

Efter lunchen tog vi en sväng i butiken och kikade på alla underbara produkter som säljs där. Massor av hudvårdsprodukter, tvålar, och även en del träningskläder och annat. Själv köpte jag en bodyscrub, en tvål och en handkräm i samma serie.

I ärlighetens namn trodde jag faktiskt att jag köpte en bodylotion. 😛 Jag måste ha tagit fel men det upptäckte jag först när jag kommit hem. Och jag åker inte tillbaka till Varberg bara för att köpa en bodylotion också, så det är bara att gilla läget – och det gör jag faktiskt också. Scruben var helt underbar den också. 😀

Jahapp, det var lite bilder och i stora drag en beskrivning av vår härliga spadag på Varbergs kurortshotell. Nu har vi lovat varandra att vi ska återkomma dit lite oftare för en sån här slappna av och ladda batterierna-dag, för det gör verkligen såå himla mycket för välmåendet.

Må så gott alla och på återseende! 🙂

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...