Mat & Bak Vardagsbetraktelser

Rosa cupcakes

rosa-cuppie1

Igår bakade jag en sats med cupcakes för första gången på väldigt lång tid. Det har helt enkelt inte blivit av. Men nu var jag så himla trött igår, så jag orkade inte göra något jätteavancerat med sugarpaste och annat, utan det blev en ganska enkel variant. Men jag valde att låta mina come back-cupcakes vara rosa, det passade bra tyckte jag. smiley

rosa-cuppie2

Men enkla eller inte – väldigt goda var dom i allafall! smiley Dom är faktiskt ett resultat av ett riktigt teamwork mellan Håkan och mig. *skratt* Som sagt, så var jag väldigt trött och behövde få vila innan Helén, Jari & mamma kom hit på fika på kvällen. Så Håkan rörde ihop smeten till mig, och sen tog jag hand om resten. Sen hjälpte han mig även med att vispa ihop frostingen, så att det bara var för mig att spritsa ut den sen. Mamma fyllde till och med upp spritsen med frostning åt mig när hon kom, så jag hade verkligen bara att dekorera igår. Riktig lyxbakning! *skratt* Dekoren består av små hjärtan i rosa karamell, hjärtan och stjärnor som jag har gjort i infärgad sugarpaste med smak av vit choklad, och till sist är dom överströdda med rosa karamellströssel.

 

 

 

 

 

rosa-cuppie3

 

Muffinsen är gjorda efter Håkans morotskakerecept, så jag får passa dem i ugnen och känna på dem med jämna mellanrum eftersom jag inte har något recept med tid på hur länge dom ska vara i ungen. Efter att dom har kallnat är dom spritsade med en Créme Cheese frosting.

 

 

 

 

rosa-cuppie4

Kaffe & Cupcakes-stund. smiley Loxy sitter i mellan Jari & Helén som vanligt och hoppas på det bästa. Eller så kan det möjligtvis bero på att Helén hade en liten vovvekaka med sig till honom. *s*

Det var jättemysigt i allafall, och jag tycker alltid det är lika roligt förstås, när mina cuppisar uppskattas. Att jag satt och halvsomnade lite då och då, det fick vi bara acceptera. *skratt* Nejdå, det var ingen fara även om en utomstående säkert hade fått för sig att jag varit och nallat lite väl mycket på folkisarna. Haha!

Ha det gott och tack för en mysig kväll igår! smiley Kraaamizar!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...