Allmänt

Skogsbranden i Västmanland!

Hej därute alla!

Jag har suttit här på morgonen och kollat senaste nyheterna från det brandhärjade området i Västmanland. Branden är nu inne på sitt femte dygn och massor av människor har fått lämna sina hem. Det som jag tycker är så fruktansvärt är att många tydligen har fått lämna sina djur också. Bland annat ska där finnas en stor grupp islandshästar plus flera större bestånd med kor. Och efter vad dom sa på livenyheterna på aftonbladet.se så får man inte komma in i området för att försöka evakuera sina djur. Det är tydligen inte prio ett, utan människor och hus går före. Människor är ju förståligt men hus? Ja, alltså – självklart ska folks hem räddas men här pratar vi inte om enstaka djur utan stora bestånd. Det är ju fruktansvärt! Och då finns det ändå massor med människor på facebook-sidan ”Hjälp finnes (Skogsbranden)” som erbjuder både hagar och stall/ladugårdsplatser till personer som drabbats av branden. För många människor är djuren mycket viktigare än hus och saker, och jag kan bara tänka mig deras förtvivlan av att stå utanför avspärrningarna och veta att deras djur finns innanför, i riskzoonen, utan att dom får göra något för att försöka rädda dem. 🙁

Vi får väl se vad som händer under dagen, om Norberg kommer att evakueras eller inte. Det väntas ju även in ett par stora vattenbombare ifrån Italien idag som förhoppningsvis kanske vänder utvecklingen lite. Det är bara att hoppas och hålla tummarna för att det får ett slut snart.

Nu ska jag ta mig en kopp morgonkaffe till och försöka komma igång lite. Om några timmar ska jag pyssla lite i nagelrummet men innan dess tänkte jag eventuellt baka en blåbärskaka i långpanna som jag är nyfiken på. 🙂 Jag lägger upp receptet senare om det blir bra. Plus att jag ska dela med mig av ett recept på en riktigt god räkpasta som vi åt igår.

Ha en fin dag alla och håll tummarna för lite sol och värme senare idag!

 

Foton från aftonbladet.se

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...