Allmänt

VARNING för Haircare & Lab Pharma!!

Hur kan jag bara vara så urbota DUM!!?!

Jag är så förbannad på mig själv! Jag brukar aldrig gå på såna där genomskinliga annonser på nätet om ”fantastiska bantningsfrukter”, ”otroliga rynkkurer som får läkare att bli galna” osv i all oändlighet. Majoriteten av dessa annonser kör en speciell metod att lura konsumenter. De erbjuder ett superbilligt startpaket där du utan problem ska kunna säga ifrån dig fler försändelser efteråt, men av någon märklig anledning hinner du aldrig det utan första orginalpaket kommer fortare än ögat till ett fullständigt hutlöst pris, alltid innan du ens fått info om när du senast måste meddela att du inte vill ha det. Och detta kommer du inte ifrån. Du måste betala, för du har inte sagt ifrån försändelsen i tid. Och du får inte ens chansen att säga din mening, för det finns ytterst sällan något telefonnummer att ringa, företaget svarar inte på mail eller kontaktformulär utan det enda du får är påminnelser och till sist även inkassobrev.

***

Och som sagt, jag har aldrig gått på dessa. Har alltid kollat upp alla företag noga, kollat omdömen från andra köpare osv, för att vara säker på att inte åka på nåt sånt här.

Men så, för några veckor sedan satt jag och kollade runt på nätet. Jag har länge haft problem med dålig hårkvalitet och ville ha något som kunde ge det en riktig vitaminboost efter vintern. Då ramlade jag över Haircare från Lab Pharma, ett kosttillskott för håret som skulle vara riktigt bra. Jag såg att flera kända bloggare och artister, bl.a Kissie och Zara Larsson var testpersoner för produkten och eftersom jag själv ofta testar produkter och är ytterst noga med vad jag tipsar folk om, så drog jag den urkorkade slutsatsen att då var det säkert seriöst.

***

***

Sagt och gjort, jag läste igenom villkoren och beställde ett startpaket. Jag skulle ha 30 dagars returrätt, 14 dagars faktura och två veckor på mig att avbeställa innan nästa leverans om jag ville.

Detta var ca 2-3 veckor sedan. Idag kom paketet med medföljande faktura!

***

Enligt fakturan var sista betalningsdag för fyra (4) dagar sedan! Jag är alltså försenad med en inbetalning som jag fick idag. Dessutom är det – märkligt nog?- två (2) dagar sedan jag senast kunde avbeställa nästa leverans. Och när jag nu gick ut och letade omdömen på Lab Pharma så visar det sig att jag har gått på just den niten jag gjort allt för att undvika!

Flera personer skriver om samma upplevelse som min. Dom levererar startpaket för sent för att man ska hinna få sista avbeställningsdatumet för paket nummer två, och även om du skickar tillbaka det oöppnat så måste du ändå betala den fakturan. Det spelar ingen roll om du skriker dig blå att du fick informationen efter sista datum, det är bara att betala. Och nu pratar vi inte längre om ett billigt starterbjudande, utan ett högt ordinarie pris. Många berättar också hur dom gång på gång sagt upp abonnemanget (som enligt Lab Pharma inte har någon uppsägningstid), mottagit uppsägningsbevis, till och med två stycken vid ett tillfälle, men ändå fått fler paket och fakturor.

***

Det finns inget telefonnummer att nå företaget på. Enbart en mail och ett kontaktformulär, det sistnämnda ska vara ”öppet dygnet runt” men jag har fortfarande inte fått något svar. Adresserna till företaget är postboxar, en i Sverige och en i Norge. Jag kommer nu skicka tillbaka startpaketet och förväntar mig att min faktura annuleras och mitt abonnemang stängs ner. I annat fall kommer jag att kontakta konsumentverket om detta företags metoder. Och jag kommer inte att vika mig en tum! Hur företag kan få hålla på så här är fullkomligt obegripligt!

***

Men alla ni därute, var försiktiga och var noga när ni beställer produkter från okända företag. Och beställ INTE provpaketet Haircare från Lab Pharma. Jag trodde verkligen aldrig att jag skulle gå på en sån här dum grej!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. Jessica säger:

    Hej jag har exakt samma problem! Har mailat flera gånger men fick trots det hem en ny leverans nyss.. Hur gick det för dig lyckades du säga upp leveransen? Såg att de blivit anmälda hos Konsumentverket flera gånger, att de fortsätter trots det, helt sjukt!

  2. Cherlindrea säger:

    Hej Jessica! Ja, det är verkligen helt sjukt! Jag skrev till dem på deras fb-sida och fick svar till slut när jag hotat dem med både KM och polisanmälan för bedrägeri. Då hänvisade dom till sina villkor (som jag fått försent också) att jag inte kunde vägra att betala den andra leveransen eftersom jag inte sagt upp den i tid. Jag valde att betala för att slippa mer problem med dem, och skrev det till dem. Jag skrev att jag insett att detta är deras taktik och att dom troligtvis kommer att vidhålla sin rätt även om det är falskspel. Men jag bestred den första fakturan och eventuellt kommande fakturor hos Svea Ekonomi, som handhar deras fakturor. Ring dit och be om hjälp. Jag tror att Svea har insett att dom har med ett bedrägeriföretag att göra.
    Till sist skrev jag till Lab Pharma att jag kommer låta alla anmälningar ligga kvar eftersom jag ännu inte är säker på att allt är avslutat, även om dom sagt att dom avslutat mitt abbonnemang. Nu får jag bara se ifall något mer dyker upp eller om det är över. Jag har försökt att varna folk i inlägg på facebook och på bloggar men dom raderar mina inlägg och blockar mig varenda gång, så jag kan inte göra mer än att skriva här på min blogg. Hoppas du får stopp på dem men prova att pm:a på deras fb. Lycka till!

Kommentarer är stängda.