Allmänt

Storkok av kålsoppa idag!

Hej där ute alla!

Idag fick det bli sovmorgon och en riktigt slö förmiddag för min del. Jag kände idag att jag nog var en smula mör efter helgen. 😛

Men jag har inte slöat hela dagen. Vi har ju fastedag idag och jag hade planerat sedan tidigare att koka kålsoppa idag. 🙂 Det är något jag aldrig har ätit men det ska tydligen vara både gott och kalorifattigt, perfekt på fastedagarna för att hålla hungern borta. Nu hade jag väl egentligen inte tänkt koka soppa för ett helt kompani… Men eftersom jag hade ett jätte-kålhuvud så fick det bli storkok idag. 😀 Det här är efter ett recept som brukar användas som en bantningsdiet och kallas även för bantningssoppa. Men vi kommer att ha den som en av måltiderna under fastedagarna.

För er som är intresserade av kålsoppedieten så kommer både receptet och instruktionerna för veckodieten här. 🙂 Själv var jag tvungen att dela upp allt i tre kastruller för att få plats med allt.

***

***

Kålsoppa till Soppdieten


Ingredienser till själva ”bantarsoppan”


6 stora gula lökar

2 burkar konserverade tomater 800 gram

1 mellanstort vitkålshuvud

2 påsar löksoppa

2 gröna paprikor

4-6 morötter

1 selleristjälk

2 grönsaksbuljongtärningar

Persilja

Örtkryddor


Gör så här:


Ansa och skär grönsakerna i skivor eller bitar. Lägg dem i en stor gryta.

Häll i tomaterna, lägg i buljongtärningara och strö över löksoppan. Krydda.

Häll i vatten så det täcker gott och väl och koka i ca 45 minuter.

Smaka av med soja om du vill.


Dieten – gör så här:


Dag 1 Soppa i stora mängder. Ät alla sorters frukter så mycket du orkar men inte bananer.

Dag 2 Ät alla sorters grönsaker, hur mycket som helst, kokta eller färska. Undvik ärtor, säd och bönor. Soppa i stora mängder.

Dag 3 Ät alla sorters frukt och grönsaker, dock ej banan och potatis. Soppa hur mycket som helst.

Dag 4 Soppa! Ät 5-8 bananer och drick 5-8 glas lättmjölk.

Dag 5 Ät 5-6 tomater och 300 gram nötkött. Mycket soppa!

Dag 6 Ät kokt fisk så mycket du orkar samt olika grönsaker utöver soppan som vanligt.

Dag 7 Ät hur mycket du vill av mörkt ris, grönsaker (kokta eller råa), sockerfria safter, te eller kaffe utan socker. Ingen soppa dag 7.


***


Den här dieten kan man följa så länge man har lust. Efter dag 7 går man tillbaka till dag 1 igen. Hur bra den här dieten är har jag ingen aning om, eftersom jag aldrig testat den själv. Men enligt uppgift så kan den låga kalorimängden man får i sig om man följer anvisningarna noga, göra att man tappar ca 4-7 kg per vecka. Själv är jag ingen direkt anhängare av Quick fix, jag tror inte de håller i längden. Men som en kickstart tycker det är helt okej! Man ska äta mycket av bantarsoppan, och minst tre gånger om dagen, för ingredienserna i denna bränner kalorierna i snabbare takt än de producerar nya, så kallade negativa kalorier. Kroppen använder mer kalorier till förbränningen än vad maten själv ger. Och man slipper vara hungrig. 🙂 Glöm heller inte att dricka ordentligt med vatten under dieten.

Källa: www.viktvakten.se


***

Nu ska vi smaka på dagens soppa och se om det är något att ha. Annars får vi nog stå ut ett tag ändå för jag har nog kokat minst 10 liter…haha! 😀


Ha det gott alla och på återseende!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...