Allmänt

Underbara höst & brittsommar!

35183B4A-76D9-454D-8674-12BF964A7E48

Hej alla!

Vilken helt fantastisk brittsommar vi har fått! ?

Vi har varit ute och gått varenda dag och bara fascinerats av naturens underbara färguppvisning. Nu börjar de riktigt rösa färgerna försvinna men i stället glimmar det som guld i träden när solen lyser. När vi får så här fint väder så är verkligen hösten otroligt vacker.

Vi gick en tur i området och en bit i skogen tidigare på dagen, maken och jag, med Loxy. Och medan vi  var ute kom en förfrågan från min syster om vi hade ståltråd hemma. Det hade vi och hon kom snabbt sättandes med Saphria för att hämta en bit. Nyfiket undrade jag vad hon skulle med ca en meter ståltråd till, och fick veta att dom skulle göra en höstkrans. Jag blev så inspirerad av hennes idé att jag gav mig iväg ut igen på samma runda som tidigare för att plocka höstlöv. ?

***

E4B82B92-6009-4FD5-AE70-DE092E574E07

***

Efter ca en halvtimme kom jag hem igen med en kasse full med blandade höstlöv och skred till verket. ?

***

5492B37D-A45B-4DEF-A639-C346A67BF209

***

Jag gjorde som min syster berättat att hon skulle göra. Klippte till en lagom lång bit ståltråd och formade till en ring. Men jag tog även lite växttejp och lindade in ståltråden med, för att det förhoppningsvis skulle bli lite lättare att fästa löven.

***

F007CD3D-0C08-48AC-8E76-09F570D49BE4

***

Sedan tog jag en supertunn metalltråd som jag brukar använda just till kransar och började fästa löven och kvistarna. Självklart gick det inte åt ens en bråkdel av det jag kom hem med. ? Och det är inte helt enkelt att få det snyggt och jämnt med skarvar och olika typer av löv. Men jag är av den uppfattningen att det gärna får se lite vint och skevt ut när det är hemmagjort. ☺️ Däremot ska jag nog skaffa en lite kraftigare metalltråd. Denna är så gott som osynlig men den är svårarbetad när den är så tunn.

***

66879E81-301A-422B-8C55-059D368F131E

***

Till slut var den i allafall klar. ? Den kunde gärna ha varit lite rundare och jämnare men för att vara första gången jag gör en krans på ståltråd så får jag väl anse mig nöjd. ?  Den här kransen håller förmodligen bara ca en vecka innan den är vissen och skrumpen men det blev riktigt höstigt med den på dörren tycker jag. ?

***

6BC75720-3C1F-49D0-8BF9-602C3AF93926

***

Tillsammans med cypresskvistar och min fina höstaster som jag fått att just tidigare nämnda lillasyster så tycker jag vår entré blev riktigt mysig. ?

Tack så väldigt mycket för tipset och inspirationen Nicole!?❤️

***

Men jag tyckte det var synd att bara slänga resten av kvistarna och löven som blev kvar. Så jag tog en stenkruka och arrangerade en riktig höstbukett som får stå på baksidan. Den lyser upp den hösttomma och tråkiga altanen nu när trädgårdsmöbler och blommor är bortplockade inför vintern.

***A80A964A-3B14-4DAB-9860-D6A2CE7B739E

***

Nu ska jag fortsätta med mitt evighetsarbete som jag har sysslat med den senaste veckan, nämligen att organisera alla mina foton. Det är ett jätteprojekt och jag kommer troligtvis aldrig att bli klar. ? Men jag ska i allafall försöka, det får bli någon man grejer med lite då och då under lediga stunder. Jag kämpar fortfarande med min axelinflammation med värk i armen trots att jag var hos läkaren i förförra veckan och nu har gått på antiinflammatiorisk medicin i 10 dagar. Men jag har 4 dagar kvar. Kanske händer det ett mirakel på dom dagarna, annars är det bara att boka en ny tid. Men det gör ju att jag har en massa tid ledig för att sitta och klicka på datorn förstås. ?

***

Hoppas ni får en fortsatt fin kväll och en god natt! 

På återseende!☺️??

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...