Allmänt

En mysig lördag!

3D9CBE38-B294-4F99-90C1-80D64BDA5E58

***

Hej i stugorna alla denna regniga och blåsiga tisdagskväll!

Det är inte alltid saker och ting blir som man har tänkt sig, jag tror jag har sagt det förr. ? Men är det något min älskade mamma har lärt mig så är det att man inte vinner något på att gå och gräma sig i besvikelse över kraschade planer. Konstatera att man blir besviken och sen går man vidare och ställer om sig inför nya planer. ?

Precis så blev det för oss i helgen.

***

940173D1-41BE-4BDE-8BD8-709040D5C550

***

I lördags skulle vi egentligen varit med i Kretsloppet här i stan. Vi anmälde oss redan i våras, när vi var i riktigt bra form och det fanns inte en tvekan hos oss om att vi inte skulle klara milen. Det skulle ju trots allt vara tredje omgången vi var med och vi tränar ju faktiskt fyra dagar i veckan kontinuerligt. Vad vi däremot inte hade räknat med var att jag skulle bli ordentligt sjuk i augusti. Efter ett några dagar kortvarigt virus med feber, värk och halsont så kom det ena efter det andra slag i slag som jag har nämnt här på bloggen tidigare. Framför allt ett ordentligt skov med diverkulit som tog både krafter och livslust ifrån mig, för att inte tala om en helt sjuk värk i hela kroppen som jag knappt kan minnas när jag hade senast. Oförklarlig yrsel, daglig huvudvärk och absolut orkeslöshet. I fyra veckor kunde jag knappt gå ut med soporna utan att få minst 120 i puls.

Först sista veckan före Kretsloppet började jag känna mig såpass okej att jag kunde gå till gymmet på måndagen och ta en långsam promenad på gåbandet. Likaså på onsdagen och fredagen. Men när lördagen kom så fick jag bara inse att jag inte var så återhämtad än att jag kunde vara med i Kretsloppet.

Det var ju såklart en besvikelse. Men man får i allafall glädja sig åt att anmälningsavgiften faktiskt går till en bra sak. ?

I stället bestämde vi oss för att ta en tur med nya bilen. Och vad ska man göra när man glider ut en lördag med en jänkare? Självklart ska man stanna vid ett korvakok och äta korv med mos  ? Lilleman var såklart med och njöt av både promenad i det fina vädret och några korvbitar. ? Det blev en riktigt mysig dag och bra mycket lugnare än att tömma sig på de stackars få krafter man lyckats återvinna efter en månads sjukdom. Ibland är det svårt att lyssna på kroppen, hur väl man än vet att man borde. Men det kommer fler lopp. Och nu är det bara att ta nya tag så man kommer i form igen. ?

B848F421-9D2A-4960-A1D2-F639E6F10347

***

Men det har hänt en massa annat i helgen också. ? Jag har ägnat en hel del ledig tid åt att baka, något jag faktiskt inte gjort på länge eftersom jag har absolut noll karaktär när det gäller goda bakverk. Men nu kände jag verkligen för att baka godsaker att fylla upp frysen med. Och att bjuda mamma på go’fika är det mest tacksamma som finns. ?

Och sist men definitivt inte minst, min vackra lilla halvsyster har gift sig. ? Om jag får låna några foton av fotografen så ska jag lägga upp lite bilder i ett senare inlägg. ♥️

***

Men nu tänkte jag först lägga in lite recept på helgens bakverk. Ett par nya saker som jag aldrig bakat förr men som gjorde stor succé! ?

Ha en fortsatt fin kväll alla!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...