Allmänt

☀️En vecka i Härnösand☀️

24E694ED-B508-460A-B104-43742ACBA246

***

Vackra norrland! ?

Då har vi kommit hem igen efter en vecka uppe i Härnösand. Jag vet att många längre upp i landet inte tycker att Härnösand är norrland alls, men det får stå för dom. ☺️ Härnösand ligger ju faktiskt i västernorrlands län. Det måste ju inte nödvändigtvis vara norra norrland bara för att få kallas norrland liksom. ? Sådär…då har vi rett ut den frågan. ?

***

 Vi hade en fantastisk tur med vädret och det var som alltid jättetrevligt att komma upp och träffa våra norrländska släktingar. Även blekingska släktingar fick vi träffa, eftersom en bonusson och hans familj var däruppe samtidigt. ☺️
Men samtidigt som det var härligt att komma dit upp så var glädjen blandad med sorg. Min svärfar finns inte med oss längre och han lämnade verkligen ett tomrum efter sig. Dessutom har vi det här eländiga coronaviruset att dras med, så vi kunde inte umgås med svärmor så mycket som både vi och hon skulle vilja. Det blev utomhusfika och samtal på varsin sida om dörrtröskeln med ett par meters avstånd, och vid ett par tillfällen var vi där inne en kort stund med munskydd och handskar. Ingen av oss är sjuka men vi har heller inte varit det vad vi vet. Alltså vet vi ju heller inte om vi kanske bär på smitta, eller rent av på antikroppar om vi tillhört kategorin som varit sjuka utan symptom, men vi tog det säkra före det osäkra.
Så på grund av detta så får vi ju verkligen vara tacksamma för vädret eftersom vi inte har umgåtts inomhus hos någon utan suttit ute och fikat när vi hälsat på. Utöver det så har det blivit mer ”turistliv” än vad det vanligtvis brukar vara för vår del. Vi har farit runt och tittat på olika sevärdigheter och jag har verkligen fått umgås med min kamera. ?

***

8804A6CC-86D1-4E7A-AF89-AFC0D0A8C9A4

***
En sak blev dock en besvikelse. Vi hade planerat att gå på Härnösands bilmuseum, Sveriges största i sitt slag, och jag såg såå mycket fram emot detta. Jag hade hela kamerautrustningen med mig och var taggad till tusen! Nu skulle jag ta en massa läckra bilder på massa gamla fina bilar!
Men när vi kom fram var hundar förbjudna. ? Jag hade visserligen Lotus i en hundryggsäck på ryggen så han syntes inte ens och jag hade väl kunnat smita in om jag ville. Men jag gick förstås ändå till kassan och frågade om det möjligvis kunde gå an att han fick följa med in ändå, ifall han satt instängd i sin väska hela tiden. Men nixpix, det gjorde det inte tyvärr.
Så kan det vara. Jag har full förståelse för att man inte vill ha hundar springande inne bland bilarna, men jag är så van vid att dom flesta gör undantag med hundar som sitter i väska och inte kan komma åt något, inte kissa eller håra ner nånstans, att jag hoppades ändå.
Nu fick vi traska ut igen. Och i stället åkte vi iväg och köpte sallad och åkte upp till Murberget och åt lunch på en bänk i solen i stället. Och det var verkligen inte fel det heller. ?

***

Nästan alla foton jag har tagit under den här veckan är tagna med mina två kameror och dom har jag inte gått igenom ännu. Det är hundratals foton. Men det kommer upp fler bilder efter hand. Jag börjar med vår första dag i Härnösand med besök på Sälstens camping och fika med svärmor i nästa inlägg.?
***

67928844-9AB5-4317-8A80-9A5A936AC860
***

Avslutningsvis får ni en liten kik in i vår hyrlägenhet som vi bodde i under veckan, första kvällen när vi äntligen kommit fram efter 11 timmars resa (inklusive flera stopp för fika och Lotusrastning) och fått bäddat till soffan och förberett oss för att gå till sängs. ☺️
(Lotus har börjat bli stor kille, så ifall någon inte vet vad det är han har på sig så är det ett bellyband, eller ett stänkskydd, så han inte ska märka revir inne på nya platser.?)

***

Ha nu en fortsatt fin kväll och på återseende i morgon med fortsättning på reseberättelsen. ?

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...