Allmänt

Fölfröken Bite Me & höstkransar!

216C3290-F592-4A97-9CCB-9F5680B10D60

***

Hej där ute alla!

Då var denna måndagen snart till ända. Jag började dagen riktigt hurtigt idag genom att först powerwalka till gymmet, träna där och sen powerwalka hem igen. Svettig historia! 😅 Men det kändes riktigt skönt att komma igång med dagen ordentligt.
Särskilt efter gårdagens frossande. 🙈 Vi var på kalas i Skara och åt alldeles för mycket smörgåstårta och kakor och dessutom avslutade vi söndagen med att dela på en pizza. 🙊

***

8344379F-185F-4143-8386-F7EC5D494D2C

***

Ute hos Håkans dotter fick vi hälsa på deras inte ens 4 månader gamla stoföl Bite Me och man blev ju helt störtförälskad! 😍 En ljuvlig liten varelse som älskade att bli kliad och gosad med och såå himla söt! Djurbebisar är verkligen helt oemotståndliga! 🥰

***

48E20B98-57F2-4484-A7C2-B0ADCBE93ADD
***

Vädret var inte helt på vår sida när vi var ute vid hagen, det både blåste och regnade småspik. Så jag tog bara några foton med kompaktkameran och mobilen, inga mästerverk precis. 🤪 Men förhoppningsvis kommer det fler tillfällen att fota den lilla tjejen med ”riktiga” kameran.

***

 59340B92-AE1B-4A18-B586-5A396FF8B862***

Lilleman sprang runt som en tok med ungarna och lekte och brydde sig inte nämnvärt om vädret. Nike, Håkans dotterdotter, tog en jättefin bild på honom med sin mobilkamera som jag bad henne skicka till mig. Min lilla fotomodell!😍 Han var totalt slut efter sitt busande och sov som en stock i sin hundbur hela vägen hem, något som vi var ytterst tacksamma för, eftersom han vanligtvis inte är helt förtjust i att behöva sitta i en bur bakom oss. Vi brukar färdas till ljudet av en hund som tycker mycket synd om sig själv. 😉 Men det går bättre och bättre för varje gång. 😊

***

42F8DE88-8164-4156-9AD5-76CC751176AA ***

Nu är det snart läggdags för min del. I morgon ska jag ut på en promenad och leta efter kottar, ekollon och kastanjer. Och kanske lite fina bär och löv. Jag fick med mig ett gäng med fina cypresskvistar hem från Skara, och det är dags att göra årets höstkrans. 😊

***

F8495A7C-1805-47B4-9A29-DAF3BFBBF2B4
***

 Förra året lade jag många timmar på att göra en vinterkrans med massor av pyttesmå alkottar, röda bär och annat, och den ska upp i år igen men inte förän närmare advent.  Fram tills dess tänkte jag ha en lite mer hållbar höstkrans än den jag hade förra året som var gjord enbart med löv. Den var sprakande vacker nygjord med alla sina gula och röda kulörer men säckade ihop ganska fort i det fuktiga vädret. Så i år tänkte jag välja en vintergrön växt och cypress är både vacker, hållbar och lättarbetad. Ekollon finns det massor av här i området och tallkottar har jag också sett på flera ställen. Värre är det med kastanjer. Vart i hela friden hittar man kastanjträd nu för tiden? När jag var barn och bodde i Göteborg tyckte jag att dom fanns överallt, jag hade alltid fickorna fulla med lena vackra kastanjer på höstkanten. Men här i Borås har jag inte en aning. Eller jo, en liten aning har jag faktiskt. För några år sedan plockade jag några kastanjer på ett ställe på Trandared, så det får nog helt enkelt bli en tur dit och se om det kommit några där i år. 😊 Och ute i trädgården har jag en trollhassel som jag ska ta in lite av i år.
***

A18EA01D-11CA-4DD8-AFC5-0679148C1102

***

Men det blir i morgon som sagt. Nu ska jag ta en kopp av mitt underbara te som jag köpte på Gårdsbutiken uppe på Höga kusten i somras och njuta av det mysiga med att det är mörkt nog på kvällarna att tända massa ljus igen. 😍 Jag är visserligen en sommarmänniska. Men måste det ändå vara vinter (och det måste det ju tyvärr…) så kan man lika gärna göra det mysigt omkring sig. 🥰

***

7AE2CDFC-AF58-449D-BB10-CCA905F92265

***

Ha en fortsatt fin kväll alla och en god natt när det är dags!
På återseende i morgon!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...