Mat & Bak

Tårtor till Saphiras 1-årsdag

tartjobb1

Jag sitter och planerar för min lilla systerdotter Saphiras 1-års födelsedag här ikväll, för jag kom på att det är en hel del som ska hinnas med före den 2:a december. Jag har nämligen fått den stora äran att göra födelsedagstårtan. Eller tårtorna, rättare sagt. Det blir tydligen minst 25 personer som kommer, och då har inte Nicole räknat med sina kompisar, utan bara familjemedlemmar. Herregud, säger jag bara! Räcker det med två tårtor??

Den här tårtan gjorde jag till Håkans födelsedag och den räckte till ganska många, men definitivt inte till några 25 personer och kanske ännu fler dessutom.

tartjobb2

Jag gjorde även den här enkla tårtan till Håkans födelsedag, så vad tror ni? Räcker det med två sådana här till 25 personer eller måste jag göra tre stycken? Och vad tycker ni om dem? Fungerar de till en liten flickas födelsedag?
Jag tänkte i och för sig dekorera dem lite annorlunda, med mer barnsaker som till exempel nallar, dockor, leksaker och liknande i kristyr och sockerpasta. Eller i marsipan, det beror lite på vad jag väljer att göra dem i. Men troligtvis blir det sockerpasta. Det finns ju massvis med fina tårtdekorationer att köpa färdiga också. Bland annat på Kakburken där jag brukar beställa mina cupcakes-tillbehör.

tartjobb3

Vi får väl se om jag köper något eller om jag knåpar ihop något själv. smiley Hur som helst så gäller detta toppdekorationen. Allt annat ska jag ju göra själv, så det är nog dags att sätta igång att knåpa ihop blommor nu, om jag ska bli klar till den 2:a. 🙂

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Vilket fint namn din systerdotter har! 😉

Kommentarer är stängda.