Allmänt

Badhund och badprodukter :-)

badloxy2

 

Loxy var inte det minsta road idag när han trodde att det var dags att förflytta sig från soffan och förmiddagsluren in till sängen och middagsvilan- och jag i stället högg honom och marscherade mot badrummet. *s*

Det är inte det att han bråkar, kämpar emot eller protesterar på något annat sätt. Han visar bara med alla tänkbara miner vad han tycker om det här med dusch och bad. 😛 Ändå tror jag att han tycker det är ganska skönt med det varma vattnet, men det är just den delen bara. Resten är riktigt läskigt, eller i varje fall förbaskat onödigt enligt Loxy. *s*

 

 

 

badloxy3

 

Jag menar, kan man se mer ynklig ut liksom? 😉 Det krävs en ganska stor portion klart tänkande för att inse att han spelar teater för allt vad han är värd. I början när jag badade honom kände jag mig som jordens elakaste matte som utsatte min stackars lilla hund för det här. *s* Men faktum är att på handfatet precis bredvid ligger en liten hög med vovvegodis, och dom har han tokspan på och tuggar glatt i sig varenda gång jag ger honom en när jag tycker att han har varit duktig. 😀

 

 

 

 

badrock1

 

Något som är riktigt mysigt efter badet är att få krypa in i varma och gosiga badkappan och få sitta i mattes
knä och bli torr igen. De här underbart söta badrockarna tipsade Emma på Posh Poodle – Hundmodebloggen om härom dagen
och jag blev sjukt sugen på att skaffa en sån här till lilleman. Cherry Berry Spa Robe ingår i Puppy Angels vår- och sommarkollektion
2009 och du kan redan nu förbeställa dem på Posh Pooches. 😀 Jag har ingen aning om vilken färg jag skulle välja. Jag tycker dom
är precis lika söta alla tre! 😛

badrock2

 

 

Ytterligare en toksöt sak till badet som Emma tipsade om är den här badhandduken ”Bunny” från Le Chien 275:-. En härlig handduk till vovven i 100% bomull med gosig luva. Den finns även som anka, groda och lamm, men jag fastnade förstås för den rosa kaninen. 😀

 

badloxy4

 

 

 

 

Loxy står och stirrar på mig och undrar hur länge han ska behöva stå ut med det här spektaklet egentligen. *skratt* Eller också försöker han psyka mig så jag ska ge honom mer godis… 😉 Han gillar inte riktigt de där minuterna som balsamet ska verka i pälsen. I hans värld är det bara dötid då han står och fryser, så jag brukar roa honom med lite olika saker under de där (i hans värld… ;P ) enormt långa minuterna. =))

 

 

badschampo1

 

 

 

Vi har lite olika schampon och balsam som vi varierar i mellan, men idag blev det favoriten- hundschampot av märket Top Performance med en ljuvlig doft av Babypuder och balsamet i samma märke men med körsbärsdoft. Det sistnämnda är jag egentligen inte så förtjust i vad det gäller doften, men jag är så nöjd med Loxy’s enormt mjuka päls efter användningen av det här, och dessutom slår babypuderdoften igenom såpass att det inte spelar någon roll. 😉 De här köper jag också på Le Chien där både schampot och balsamet ligger på 195:-/flaskan.

 

 

badrock3

 

Ett litet tips så här i slutet av det här bad-inlägget är att man även kan kika runt lite på babyavdelningarna när det gäller vovvens tillbehör. 😉 Själv behövde jag ett badlakan eller en badkappa till Loxy långt innan jag upptäckt alla härliga webbutiker där ute i cyberspace, och i de vanliga zoobutikerna här i stan fanns det förstås inga sådana saker.

Så jag inhandlade helt enkelt Loxy’s badhandduk med huva på IKEA’s babyavdelning. 😀 Det är modellen till vänster här på bilden, och det är denna jag har än i dag. Nu känner jag i och för sig för att införskaffa något annat i badkappeväg till lilleman men den här har fungerat hur bra som helst i två år. =)) 79:- kostar den här på Ikea.
Den gröna charmiga handduken är en likadan modell, bara lite roligare med öron om man nu vill ha något sådant till vovven. Stilen ligger ju väldigt nära ovanstående kanin… 😉 89:-

 

badloxy1

 

Badhandduk, badrock eller vad det än må vara – allra bäst trivs lilleman dock i sin gosefilt efter att han blivit
någorlunda torr och kan ligga och mysa i värmen. Och jag älskar att ha en babypuderdoftande vovve. 😀

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(5) kommentarer

 1. säger:

  Hej! Åhh….jag skulle behöva bada Rocky också men jag drar mig för det för han hatar verkligen att bada.

  Det verkar jättekul med scrapbooking. Det finns en jättestor affär som bara säljer såna saker i Knalleland. Den ligger i samma hus som Möbelcity (den möbelaffären som ligger i rondellen till Ica City) men du kör in på baksidan av huset, där det är en bensinmack.

  Hoppas ni mår bra där hemma. Kram Linda

 2. Cherlindrea säger:

  Hej vännen!
  Ja, det minns jag att du har berättat tidigare. Tänk, jag har så svårt att tänka mig att det skulle vara besvärligt att göra något över huvudtaget med Rocky. 😀 Han är ju så himla go och följsam. Men jag vet ju hur det kan vara, Loxy kan förvandlas till rena galningen när det gäller något han avskyr. *s*

  Jag tycker också det verkar jätteroligt med scrapbooking, så jag hoppas jag får lite tid att börja med det snart. Jag hade faktiskt samma planer som du.. *skratt* Ett för mig och Håkan och ett för Loxy. 😀 Men då är det ju den butiken som jag trodde hade stängt igen. Fast den kanske inte heter Magnolia längre. Jag har aldrig varit där, men många har rekommenderat den, och dom har ju en webbutik också. Jag måste bara dit och kika nån dag. 🙂

  Här är allt fint annars. Migrän just nu, men det kommer ju och går. Ja, du vet ju hur det är. Hoppas allt är fint med er också och att ni trivs i nya huset.
  Massa kramar!

 3. Vilket härligt inlägg! Haha, sötnöten ser verkligen ynklig ut. Och lätt anklagande 😉 Körsbärsbadrocken tycker jag slår allt annat jag sett och en rosa står på Maggies inköpslista 🙂 (vårt nya badrum, om du kan ha missat det, ska ju bli rosa :D). Men Ikea-handdukarna är ju ett toppentips! Billiga och söta, skönt med något större att svepa in vovven i först och sen ta på badrocken. Tack också för schampobilderna, jag har undrat vilken babypuder-sort du menade 🙂 Kör just nu med nya TIGI-produkterna men byter ju ständigt i jakt på den ultimata favoriten 🙂
  Kram!

 4. Glömde ju en sak! PA:s webbkatalog har pluttiga bilder men här ser du mycket bättre!

  http://petzcrazee.com/acatalog/Puppy_Angel_Spring_Summer_2009.html

  Kram!

 5. Cherlindrea säger:

  Emma: *Skratt* Ja, man kan ju inte missta sig på hans åsikt om det här bad precis. Haha!
  Jag har absolut inte missat dina badrumsplaner. 😀 Så självklart ska du ha den rosa badrocken, det kommer bli såå sött med den på en liten krok där inne. 😀 Jag har ju också rosa i badrummet om jag nu skulle behöva något skäl att välja rosa…haha! Men jag tycker även den ljusblå är ursöt! Får se vad det blir, för jag kan verkligen tänka mig en sån här. =))

  Vad tycker du om TIGI-produkterna förresten? Jag har tänkt prova dem också, men det har inte blivit av ännu. Dessutom är jag som sagt väldigt förtjust i just de här två från Top Performance. Mamma har provat dem på Elliot också och älskade dem, men det är ju alltid en smakfråga det där.

  Tack för länken förresten. 🙂 Jag har varit inne där för ett bra tag sen men tappat bort länken. Det är lite krångligt med småbilderna i katalogen ibland, det har jag också märkt.
  Massa kramar!

Kommentarer är stängda.