Allmänt

Natti natt & sov gott!

loxy-godnatt1

 

Nu är det dags att säga god natt här hemma. Jag har visserligen legat en hel del idag, men jag är toktrött idag efter magstrulet, så jag kommer nog inte ha några problem att somna – hoppas jag. I morgon ska jag iväg till min läkare och be honom skriva ut nya Losec till mig. Jag hade två kvar idag och dom är förstås slut nu. Jag har inte brytt mig om något nytt recept för det var så längesen jag hade problem med magkatarr, men hemska tanke om jag skulle åka på det här och inte ha några Losec hemma. Usch!

 

***

 

Tidigare ikväll så blev vi sittandes, Håkan och jag, och tittade på en repris av en dokumentär av Nina Hedenius på Svt24. ”Naturens gång” hette den, och var en dokumentär helt utan monolog eller dialog. Det låter kanske urtråkigt och troligtvis hade vi tänkt detsamma om vi läst om den innan. Men nu råkade vi som sagt fastna där av en slump och det var en fantastiskt dokumentär. Den handlade om Ett år på gården Lisselbäcka, med Östra Grunubergs fäbodar, utanför Orsa i Norra Dalarna, där Karl Gustav Hedling sedan ett tjugotal år arbetat med att söka bevara och genetiskt säkerställa de gamla lantrasdjuren. Man fick se alla dessa fantastiska lantbruksdjur, flera av dem nästan utrotningshotade, och just detta att det inte sades något på nästan två timmar – det gav en sådan lugn och rofylld känsla att det nästan var overkligt, när man satt och tittade på livet på den här lantgården.

Vill du se den så kan du göra det här på SVT Play.

 

***

 

Men nu ska jag hoppa in i badrummet och göra kvällstoaletten och sen är det dags för sängen. 🙂

Hoppas ni har haft en fin kväll alla, och sov så gott i natt!

På återseende i morgon!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...