Allmänt Blommor & växter

Lite vårtips för täppan..

loxymorgon391

 

God morgon på er – lite mer rimlig tid den här gången än typ 04.23 på natten… 😉

 

Hoppas ni har sovit gott!
Själv tror jag att jag slumrade till någon gång mellan fem och sex, för vid fem-tiden tittade jag på klockan sista gången och klockan sex satt jag på balkongen och drack mitt morgonkaffe. *s* Det får bli en lite lugnare dag idag tror jag. =))

***

Men nu undrar jag – vart är solen? Det skulle ju bli strålande sol och uppemot 20+ idag enligt SMHI. Här i Borås är det i varje fall inte någon sol och även om graderna ligger på runt 12+ så har jag svårt att tänka mig att termometern ska lyckas krypa så långt upp utan solens hjälp idag. Men men, jag har fått äta upp mina väderkommentarer förut, så egentligen förstår jag inte hur jag fortfarande vågar yttra mig…*skratt*

 

***

 

Det är förresten ingen som har kommit på vad man kan göra med 12 stycken överblivna äggvitor? Förutom maränger då, men jag tycker inte om maränger.. Inte enbart i allafall, och någon tårta har jag ingen större anledning att slänga ihop idag. Men något roligare än lösa maränger måste det väl ändå finnas att göra med dem?! Jag tycker det känns så himla onödigt att bara slänga så många äggvitor när jag vet att jag behövt såna till olika recept tidigare, jag kan bara inte komma på till vad just nu.
Så har ni några tips så tar jag ytterst tacksamt emot dem! 😀

 

grodd1

Det har börjat hända saker i mina små krukor i köksfönstret och snart är det dags att avhärda dem så dom kan få flytta ut i växthuset. Vi har ju faktiskt legat över minimigränsen 5+ några nätter nu, men jag har inte riktigt vågat ta risken än. Man vet aldrig om det kan komma ett bakslag som tar livet av de små ömtåliga plantorna.

Men det finns ju en hel del annat som ska göras i maj, så här kommer lite trädgårdstips till er lyckliga som har en liten täppa.

***

*  Nu är det dags att börja klippa gräsmattan. Klipp den minst en gång i veckan under våren och sommaren.

*  Hugg alla gräskanter raka. Snygga sedan regelbundet till dem med en trimmer.

*  Perenner som vuxit sig för stora kan nu delas och planteras där det är luckor i rabatterna. Vattna ordentligt på det nyplanterade.

*  Ogräset växer som mest på våren. Det lönar sig att rensa nu, så tar det inte över och trädgården blir mer lättskött under sommaren.

*  Före lövsprickningen kan du plantera träd och buskar.

*  När björkarnas nya blad ser ut som små musöron är det dags att klippa rosorna. Använd en vass och ren sekatör för att få rena snittytor och undvika fläkskador.

*  Läs på dina fröpåsar vilka grönsaker och blommor som nu ska sås på växtplatsen – exempelvis gurka, bönor, pumpa och sallad.

 

cutecolorsplant5a

 

Själv ska jag kika idag om jag hinner med att förodla lite fler blomfrön innan det är försent. De har verkligen tagit sig jättebra i år, jämfört med förra året när jag sådde direkt ute i växthuset, för tidigt på våren. Då tog det flera veckor innan några stackars bleka stänglar kom upp och dom blommade aldrig. I år har jag gott hopp om att det ska bli ett bättre resultat. 😀

 

Nu ska jag i allafall planera om dagen lite här, för det ser inte ut att bli någon strålande värmebölja som vi trodde precis. Så i stället för utepyssel på balkongen så blir det lite inomhus-pysselsättning idag i stället. 🙂

 

Ha en jättefin dag i allafall, oavsett väder, och må så gott alla!

På återseende lite senare!

 

cutecolorsspringrack21

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

  1. Go morron, go morron!!! Nej, här har jag inte sovit gott.. inte på flera nätter.. Blir tokig snart! Visst är det jobbigt?! Uch, man känner sig trött men kan inte sova. Tittar i taker, funderar, osv… kanske om man har tur så somnar man nån enstaka timme, ibland knappt det…

    Ser trevligt ut med så ”blommor” i krukor, hoppas det blir nått nu. Då är det vår, när man kan börja plantera lite.

    Kram på er och ha en trevlig dag

  2. säger:

    Hallå där!

    Har inte varit så aktiv med bloggandet de sista dagarna så jag missade helt dina fina ord om butiken! Tack så hemskt mycket, jag är så glad att du gillar sakerna vi säljer där!!!

    Tack för trädgårdstipset, det behövs för mig som inte har gröna fingrar!

    Ha det så gott!

    Kram Anna

  3. Cherlindrea säger:

    C: Åh, har du också såna problem med sömnen? Stackare, det här är inget som ens önskar min värsta ovän så jobbigt är det. Jag har ju inte sömnproblem av psykiska skäl, utan mitt är somatiskt, jag vet inte hur det är för dig. Men vad än orsaken är så är det verkligen ett handikapp. Hoppas du får sova lite i natt nu.
    Kramar//Indra

  4. Cherlindrea säger:

    Anna: Hej vännen! Det är inte svårt att tycka om de sakerna. 😀 Kära nån, det är ju rena godisbutiken för en som mig. *skratt*
    Jag har väl inte speciellt gröna fingrar heller om jag ska vara ärlig..*fniss* Jag tar nog i hjäl fler än jag håller vid liv av mina växter i allafall tror jag..*skratt* Men jag älskar verkligen att hålla på med trädgård och växter så förhoppningsvis föds man inte bara med de där gröna fingrarna, utan kan få dem senare i livet också. 😛

    Må så jättegott du också!
    Kram//Indra

Kommentarer är stängda.