Allmänt

Strålande solig 1 maj!

loxymorgon63

 

God morgon på er!

Jag gissar att många som firade Valborg fortfarande sover vid den här tiden.. 😉 Men själv har jag som vanligt studsat upp och ner i natt och när klockan var strax över sex tassade jag ut på balkongen med kaffekoppen i stället. Mycket mysigare än att ligga och vrida och vända sig i sängen. =))
Appropå fira Valborg, så är det egentligen ingenting som jag har gjort på väldigt många år. Att vi hade ”Valborgsmiddag” här i går var egentligen bara en slump, det råkade bara falla sig så att vi hade bestämt att Nicklas och Linda skulle komma hit just igår. Jag har så himla dålig koll så jag frågade Håkan när jag satt och bloggade igår; ”Hörrudu, det är Valborg i dag eller?” *skratt*
För just firande av Valborg tycker jag känns som det hör tonåringarna till lite mer, om man säger så. När jag var yngre tyckte jag det var tokroligt att ge mig ut med kompisarna och titta på kortegen och tokfrysa vid någon grillbrasa nånstans resten av kvällen… *s* Men redan när jag kom upp emot 18-årsåldern så började jag känna mig för gammal för att ”Valborgsfesta”. Men det innebär förstås inte att jag tycker det är fel för andra att göra det om dom nu vill. 😀 Det är bara min egen känsla angående den här dagen.

 

cutecolorsbalicon5

 

 Men men, det var bara en parentes. Nu har lilleman och jag varit ute på första morgonturen och även om det var en aning kyligare idag, ca 3 grader mindre än tidigare mornar enligt termometern, så var det ändå en jätteskön morgon och förhoppningsvis blir även detta en kanonfin dag. I går när jag skulle förbereda middagen så hade jag ingen som helst lust att ställa mig inne i köket om jag inte var absolut tvungen, så jag satte mig under parasollet ute på balkongen och skalade potatis och skar till sallad där i stället. 😀 Det var verkligen jättemysigt och jag fick en känsla av ”landet”, där man sitter på farstutrappan och skalar potatisen eller står och diskar i en balja utomhus. 😀 Jag förstår inte att jag inte har kommit på det där tidigare, men härdan efter kommer jag definitivt att göra det jag kan av matlagningen där ute. =))

 

cutecolorschores51

 

Idag har jag lite pysselplaner på agendan som jag tänkte försöka hinna med. Jag läste på min lillasysters blogg om en så himla smart grej som hon har gjort och den idén tänkte jag norpa idag. 😀 Jag är ju rökare, som jag har nämnt innan. Och på balkongen har jag alltid en glasburk som ”askburk” som jag verkligen avskyr! Den ser både läskig och ful ut, men eftersom det blåser ganska kraftigt här uppe på 5:e våningen så är det ändå den bästa lösningen. (ja, jag vet – bästa lösningen är att sluta, men det är inte det som är frågan nu… 😉 )
Hur som helst så har min syster, som också har en sån här burk på balkongen, klätt sin i ett sött tyg som döljer det trista innehållet. Så nu tänkte jag hoppa på hennes idé och göra en likadan idag. 😀

 

Och förutom detta så har jag en hel del frön kvar, så det blir en odlingsdag idag också. Och det är väl ungefär vad jag kommer att hinna med under dagen skulle jag tro, för sedan kommer min mor hit och ska sova över. Jag har bjudit hit henne och lilla Pellispricken ikväll. =))

 

cutecolorsbalicon5

 

Men innan jag sätter igång med alla projekt så ska jag morgonfixa lite här hemma, ta en kopp kaffe till och kolla igenom mina mail.
Lite senare kommer jag att lägga upp foton och recept på gårdagens supergoda cupcakes som jag bakade då. Missa inte det! 😀

 

Ha en jättefin dag alla och må så gott!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(5) kommentarer

  1. säger:

    … sköna Maj, välkommen, 🙂

  2. säger:

    Godmorgon 🙂
    Vad stolt jag blir över att JAG kan ge mig pysselfantast till syster ett tips på nåt sånt 😉 Men det var en kanongrej och nu gör den sig jättefin på balkongen som en prydnad 🙂

    Idag är det dagen D och jag håller på att gå under av förväntan 🙂
    Jag hör av mig senare om hur det har gått.
    Puss puss

  3. Cherlindrea säger:

    Sussi: Jag säger detsamma! 😀 Visst är det underbart!
    Ha en jättefin dag!

  4. Cherlindrea säger:

    God morgon gumman!
    Ja, jag blev ju eld och lågor när jag fick tipset. Faktum är att det var mamma som berättade det först och sen läste jag det i bloggen. Jag hade hoppats på ett foto, men det var att hoppas på för mycket såg jag… haha! 😉 Däremot var det massa andra roliga foton att titta på, från Sthlm. 😀 Kul att ni hamnade på ”vårat” godislager. =))

    Ja, jag har tänkt på dig hela kvällen igår och hela morgonen! Jisses, det är så himla spännande! Jag håller alla tummar och tår jag har för att allt går bra. Önskar jag kunde vara där, jag är såå himla nyfiken! 😀 Vi hörs senare. Ha en absolut underbar dag nu! Massa gokramizar!

  5. Valborg: fylla och slagsmål, som vanligt. Den ungdomen, den ungdomen. Vilken jävla förlorargeneration. Den går det åt helvete för, och den har bara sig själv att skylla.

Kommentarer är stängda.