Allmänt Blommor & växter

Lite kvällsprat före maten….

loxy26

 

Nu har vi fått vilat en stund, lilleman och jag. Det blev ingen sömn direkt men det är väl lika bra, så kanske jag somnar i natt i stället. Lite piggare känner jag mig dock, så nu ska jag ta itu med något ätbart till mig själv här. Jag är lite väl sent ute för att ställa mig och laga något riktigt avancerat (har ingen lust heller för den delen.. 😉 ) så Loxy har redan fått sin middag. Han är som ett tidsinställt larm när det gäller hans mattider… *skratt* Om jag någon gång av nån anledning skulle glömma hans mattid, ligga och sova eller något annat, så säger han ifrån direkt – och det baskemig nästan på minuten. Klockan 18.00 varje dag får han sin middag/kvällsmat – och klockan 18 sitter han vid sin matskål och väntar. Det är helt otroligt! *s*

Nu har han fått ett ”bra-för-tänderna-ben” att tugga på, så har han lite att göra en stund. 😉 Jag har ingen aning om vad jag ska äta själv, men jag får väl göra en djupdykning i kyl- och frys. Alltid finns det väl nåt som lockar. Kanske… *s*

 

odling11

 

 

 

Mamma lyckades förresten knäppa ett par foton på mig idag, när jag satt på golvet bland jord och krukor.

Jag höll på att skratta ihjäl mig när jag såg dem.. Herregud, vilken arbetsställning! Inte konstigt att jag knappt kan röra mig i mellanåt. Tänk er själva nästan fem timmar i den ställningen..! 😛 Nästa gång bär jag in planteringsbänken ändå, prylar eller inte. Det vore ju kul att använda den nu när man har köpt en liksom. *s*

 

Nu kommer dock den stora frågan.. Ska jag våga lämna plantorna ute i växthuset i natt eller jag ska ta in dem? Enligt SMHI ska termometern sjunka till 8,3 grader som lägst i natt, och trots att det ska regna i morgon så ska det tydligen bli ganska varmt.
Dom står ju i växthus och är skyddade från vind och frost, men blir det för kallt? Det här är ett kallväxthus så det är ju inga extra grader därinne liksom. Som ute, fast mer skyddat.

Jag får fundera lite till. Känner jag mig själv rätt så kommer jag bära in alla mina små bebisar innan jag går och lägger mig, så egentligen borde jag kanske göra det direkt så jag har det gjort. Det blev ju några fler krukor idag, så det lär ta sin lilla tid att bära in allt igen.

Vad skulle ni ha gjort? Är det någon därute som har erfarenhet av förodlade växter och avhärdning? När låter ni i såfall era stå ute hela dygnet? Skulle verkligen vara jättetacksam för lite råd här, för det står olika vart jag än läser om detta.

 

cutecolorsloveicon31

 

Men nu ska jag i allafall försöka få i mig lite ätbart. Hoppas ni har haft en jättefin dag och får en mysig kväll där hemma.

Må så gott, och på återseende!

 

Fotona i kollaget är tagna av Annelill – ViolaLinnea där jag ärligt har stulit dem… 😉

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...