Min fotosida

jag-fotar1

En av mina allra största hobbies är att fota, något som säkert alla som känner mig är klart medvetna om. 😉
Jag började med ett antal olika kompaktkameror, mer eller mindre okej, tills jag fastnade för min sista – en Olympus mjû 810, som jag har haft mycket glädje av och har än idag. Det är en perfekt kamera att ha med sig när man behöver en fickkamera och den tar riktigt bra bilder. Men för lite drygt två år sedan investerade jag i en digital systemkamera – en Canon Eos 400D – ett av mina bästa köp! Det är en amatörkamera, men det passar ju mig perfekt eftersom jag är amatör och håller på att lära mig för fullt. Men samtidigt så tar den kanonbra bilder, den erbjuder möjligheter till utveckling inom fotograferandet som en kompaktkamera aldrig kan göra och dessutom är det ju som sagt en systemkamera, vilket innebär att man kan köpa till delar och bygga ut kameran efter hand. Ett objektiv följde med kameran när jag köpte den, ett Canon EFS 18-55 mm, men sedan har jag även skaffat ett Tamron AF 55-200 mm och ett Sigma DG 70-300. Utöver objektiven har jag i min fotoväska även en extern blixt, lite olika filter – bland annat polfilter – en trådlös fjärrutlösare och kamerastativ. Jag har en hel del annat på min önskelista också förstås, bland annat ett macroobjektiv och ett bra vidvinkelobjektiv, men man får ta lite efterhand.

Det var lite om min fotoutrustning. Jag är som sagt bara amatör och gör självklart en massa fel, men jag har utvecklats enormt sedan jag skaffade min systemkamera och det är otroligt roligt att se skillnaden mellan mina foton idag och dem jag tog när jag började fota med den här kameran. Man lär sig hela tiden och får nya idéer.
På den här sidan tänkte jag lägga upp lite av de foton som jag är speciellt nöjd med, även om de kanske inte är skolmässigt korrekta. Fotona är klickbara för att man ska kunna se dem i rätt upplösning. Vill du låna en bild så vill jag att du talar om vem som har tagit den och länkar tillbaka hit till mig. Det vore även roligt om du mailade din adress till mig så jag kan få kika in hos dig och se hur du använder min bild.

Hoppas ni får en trevlig stund här på min fotosida. 🙂

Alla rättigheter reserverade.

© Indra – Cherlindrea

Natur & Blommor

maskros2


springtulips2


ros1

ros21

blomsterhink1

blommaorg1

tulip5

bloggfoto71

bloggfoto18

bloggfoto11

blomsterbild1

sommarfoto-nyckelpiga1

styvmorsviol11

styvmorsviol2a

More to come…

Photobucket